Dan Ostahie, de la Altex, cumpără Porsche Bank România

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care omul de afaceri Dan Ostahie, care controlează Grupul Altex, preia Porsche Bank România.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Dan Ostahie preia Porsche Bank România”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Dan Ostahie controlează Grupul Altex, care este organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producţie şi distribuţie produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare.

Porsche Bank face parte din Grupul Porsche Finance România. Grupul  activează în România pe piaţa serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank România şi Porsche Leasing România IFN, a căror activitate predominantă este cea de creditare (în special sub forma creditelor de consum şi leasing auto).

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Zen Residence



Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cluj-Napoca are de patru ori mai multe locuri în creșe, cheltuie de patru ori mai puțin pentru beculețe de Crăciun decât Constanța

Mon Jun 20 , 2022
Primăria Cluj Napoca investește în creșe, spre deosebire de cea din Constanța. Așa se face că în orașul din Ardeal sunt de patru ori mai multe locuri decât în cel din Constanța. Este unul dintre motivele pentru care mulți constănțeni se uită cu jind la Cluj. Primarul Emil Boc a […]
emil-boc-si-vergil-chitac