Dana Sofronie, medaliată la olimpiadă, a ajuns în spital. Se luptă de la 8 ani cu o boală cumplită

Fosta campioană olimpică de gimnastică Dana Sofronie se confruntă cu grave probleme medicale. Constănțeanca, medaliată cu argint la sol și aur pe echipe la Jocurile Olimpice de la Atena, Este internată în Centrul de Nevroze Predeal, de unde a postat un mesaj manifest pentru cei care se confruntă cu aceleași probleme ca și ea.

„Da, sufăr de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată. La vârsta de 8 ani au început insomniile care au continuat până în ziua de astăzi. Până acum câțiva ani am reușit să țin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit să apelez la ajutorul specialiștilor. 

Simptome? Anxietate, dureri de picioare, izolare, nedorința de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași etc. Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului a celor din jur, a doamnei dr. Cotan Raluca și a specialiștilor Centrului de Nevroze Predeal. 

Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul să ceară ajutor. Fie din teama de a nu fi judecat, fie din alte motive”, a scris Dana Sofronie pe contul personal de Facebook.

Dana Sofronie nu este singura sportivă care suferă de această boală. Adrian Mutu, actualul antrenor al lui FCU Craiova, declara în trecut că a suferit de depresie, fapt ce l-a dus la consumul de droguri: „M-am drogat pentru că eram într-o depresie provocată de divorţ”.

Un alt fotbalist care a suferit de această boală este brazilianul Adriano, care a fost devastat depă moartea tatălui său: „Am intrat în depresie după decesul tatălui meu, şi numai alcoolul putea să mă vindece. Eram fericit atunci când beam şi nu mă opream deloc. 

Beam orice găseam, vin, whisky, bere, multă bere. Lumea zicea că sunt nebun că am renunțat la un contract de multe milioane de euro, dar adevărul este că niciun ban nu poate compensa afecţiunea familiei”, spunea Adriano în 2009.

Japoneza a dezvăluit că s-a zbătut în trecut cu depresia, pe care a depășit-o cu greu. „Adevărul este că am trecut prin lungi perioade de depresie după US Open 2018 și că le-am depășit cu greu. 

Toată lumea care mă cunoaște știe că sunt o fire introvertită, iar toți colegii de competiție au observat că întotdeauna am căștile pe urechi când sunt la turnee. Asta mă ajută să trec peste anxietate”, spunea Osaka în urmă cu 3 luni.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bogdan Nicușor Trifu, CSM, a făcut istorie pentru Medgidia la box

vin aug. 20 , 2021
Bogdan Nicușor Trifu, membru al Clubului Sportiv Medgidia, a făcut istorie pentru Medgidia la box, după ce a reușit să cucerească la Campionatul European de Cadeți de la Sarajevo , medalia de bronz. Sportivul s-a oprit în semifinale, deși țintea la primul loc pe podium. Antrenorii și Clubul Sportiv Medgidia […]
Bogdan Nicușor Trifu

V-ar putea interesa și: