Danemarca va reintroduce pașaportul sanitar, după două luni fără restricții

După aproape două luni fără restricții, Danemarca va reintroduce pașaportul sanitar din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19, a anunțat luni prim-ministrul, relatează AFP.

„Comisia pentru Epidemii a recomandat guvernului să clasifice coronavirusul drept ” boală care amenință societatea ” și să reimpună coronapas-ul. Guvernul va urma această recomandare”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen în cadrul unei conferințe.
La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile sanitare au avertizat despre riscul de a vedea spitalele țării „supraaglomerate” din cauza „riscului de Covid-19, gripă și alte boli infecțioase”.

„Autoritățile sanitare se așteptau la mai multe persoane infectate (cu Covid) și spitalizate, dar lucrurile s-au întâmplat mai repede decât se aștepta”, a spus Frederiksen.
Pașaportul de sănătate trebuie reintrodus, în special în baruri și restaurante și cluburi de noapte.

„Putem trăi cu coronapas. Îți permite să ai liniște atunci când mergi la cinema sau la un concert”, a asigurat premierul.
Reintroducerea lui va face viața de zi cu zi „mai dificilă pentru cei dintre voi care nu sunteți vaccinați. Așa cred că ar trebui să fie”, a spus ea.
Numărul infecțiilor zilnice în țara nordică a ajuns la peste 2.000 în ultimele zile față de un pic peste 200 de cazuri zilnice la mijlocul lunii septembrie.

În Danemarca, 85,9% dintre cei peste 12 ani au primit două doze de vaccin.

Danemarca a renunțat pe 10 septembrie aproape complet la restricţiile anti-Covid iar locuitorii săi revin la viaţa de dinainte de pandemie, fără măști, fără pașaport sanitar, angajații au revenit la birouri, iar concertele au putut fi organizate în prezenţa a zeci de mii de fani.

Vă recomandăm și:

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Liberalii au votat pentru începerea oficială a negocierilor cu PSD

Mon Nov 8 , 2021
Conducerea PNL a votat, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului, liberalii dorind ca până la 1 decembrie Executivul să fie învestit. 49 de lideri din BPN au votat în favoarea guvernării alături de social-democraţi, şi doar 22 s-au împotrivit. În şedinţa […]
pnl