Daniel Citirigă iese din „Grupul executiv de lucru pentru elaborarea strategiei culturale a municipiului Constanța”

daniel citiriga

Daniel Citirigă a anunțat că iese din „Grupul executiv de lucru pentru elaborarea strategiei culturale a municipiului Constanța”, alcătuit de Primăria Constanța, la foarte scurt timp după anunțul similar al lui Erwin Șimșensohn.

„Ce ar mai fi de spus? Am participat si eu azi la această ședință, am atras atenția asupra tentei naționaliste în care se discuta. Când a vorbit domnul Ciorbea nu s-a auzit aproape nimic la mine, am înțeles din reacția domnului Erwin Șimșensohn că erau niște enormități. Acum citesc că și Lavinia Dacia Dumitrascu consideră că nu a existat Holocaust în România. Nu are sens să spun cum mi se par istoricii care susțin o astfel de teorie. Cred însă că nu putem discuta despre o strategie culturală a Constanței cu oameni care pierd adevărul și valorile universale de dragul edulcorării trecutului. Un grup cu negaționiști este mai rău decât lipsa strategiei culturale a Primăriei. Drept urmare, l-am anunțat și eu pe domnul Dorin Popescu că ies din acest grup.”, a anunțat acesta pe pagina sa de Facebook.

Daniel Citirig este lector universitar doctor, prodecan al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius.

Reamintim că Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, a anunțat public, pe pagina sa de Facebook, că părăsește grupul pentru că, în cadrul discuțiilor, au fost emise puncte de vedere antisemite.

„Până în urmă cu 10 minute am făcut parte din „Grupul executiv de lucru pentru elaborarea strategiei culturale a municipiului Constanța”. Astăzi a avut loc o întâlnire în format online a membrilor acestui grup, pentru a discuta pe baza unui draft de document ce urmează a fi pus în dezbatere publică. În cadrul dezbaterilor, doamna Lavinia Dumitrascu a propus ca, în cadrul capitolului dedicat minorităților, să fie prinsă și refacerea sinagogii constănțene, aflată într-o stare avansată de degradare. La momentul respectiv, a intervenit un domn profesor pensionar (prefer să nu îl numesc) în felul următor: „Da’ de ce nu și-o fac ei, prin asociația aia a lor? Ei așteaptă să le-o facem noi? De ce să le-o facă statul român? Vine domnul ală de la ei și are pretenții… Pe urmă mai vine și ambasadorul ală al lor și scoate cifrele alea cu 400.000 de evrei care au murit în Holocaust…” (!!!!!!!!?????!!!!!)”, a scris Erwin Șimșensohn, miercuri, pe Facebook.

Mai mult puteți citi AICI.

Sursă foto: Facebook


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.