Daniela Șerban, fosta șefă de cabinet a senatorului PSD Nicolae Moga, director general interimar al Portului Constanța

Daniela Șerban director port
Daniela Șerban (foto: CMNAPMC)

Daniela Șerban, fosta șefă de cabinet a senatorului PSD Nicolae Moga, director general interimar al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Aceasta a fost numită de către Consiliul de Administrație, în data de 29 ianuarie, după ce Curtea de Apel Constanța a decis, printr-o sentință definitivă, să anuleze procedura de selecție pentru postul de director general al CNAPMC. Plângerea a fost trimisă procurorilor în 2017 de către Mihaela Stăetu, fost director de infrastructură al companiei.

Daniela Șerban a ocupat, din 2012, funcția de director economic în companie.

Între 2008 şi 2016, Daniela Şerban a fost şefa de cabinet a senatorului PSD Nicolae Moga, iar între 2011- 2012 a ocupat un post de consilier economic la RAJA SA. Anterior, între 2002 şi 2011, a fost director general al Flexi Mob Trading SRL Constanţa, în 2001- 2002 a fost director al filialei Mobila Gin Gin SRL Craiova, iar din 1997 până în 2001 a fost şefa biroului financiar Grup Freedom Cosntruct SA.

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2018, Daniela Șerban deţine un teren şi o casă în Mamaia- Sat, peste 56.000 lei în bănci şi a câştigat 6.250 lei ca dividende de la Poli Invest SRL, un salariu de 6.840 lei de la Flexi Mob Trading SRL, o indemnizaţie de 41.998 lei de la RAJA şi venituri de 185.071 lei de la Portul Constanţa.

Control al Ministerului Transporturilor

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a trimis marți Corpul de control la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa pentru a verifica inclusiv modul în care a fost implementată guvernanţa corporativă, a anunţat, marţi, ministerul. Corpul de control va verifica şi alte aspecte care ţin de activitatea companiei, potrivit ministerului.

„În cadrul acţiunii de control vor fi verificate aspectele referitoare la respectarea şi implementarea dispoziţiilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi alte aspecte ce ţin de activitatea companiei”, se arată în comunicat.

După finalizarea acţiunii de control, concluziile vor fi prezentate conducerii Ministerului Transporturilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.