Dănuț, veteran în teatrele de operații în străinătate, pompier de 15 ani în Constanța, a salvat de la incendiu casa unei vecine. „Au venit și tata, și soția”

Dănuț este pompier la Detașamentul Constanța port și are în spate o întreagă carieră militară: 5 ani la MApN (unde a intervenit în Kosovo și pentru care a primit titlul de „veteran în teatrele de operații în străinătate”) și de 15 ani salvează sub arma pompierilor.

Ieri, deși era în timpul liber, a intervenit la un incendiu izbucnit la casa unei vecine.

„Ieri, după ce am ieșit din tura de serviciu, în jurul orei 14.00, am auzit-o pe vecina strigând agitată la poartă. “ Foc…. Foc”.

Nici nu am apucat să ies și să văd despre ce este vorba, pentru că imediat am simțit miros de fum și am văzut mai mulți vecini agitați în jurul locuinței.

Am plecat în grabă și am oprit de urgență gazele și curentul electric (ABC-ul pompierilor) și…m-am apucat de treabă…

Ardeau, cu flacără deschisă, aragazul, hota și o parte din mobilier.

După mine, au venit tata și soția, iar câțiva vecini mi-au adus continuu găleți cu apă. Am reușit să stingem repede flăcările care se puteau extinde cu ușurință la întreaga locuință.

În urma apelului la 112, colegii de la unitate au ajuns foarte repede, însă datorită intervenției noastre, implicarea lor nu a mai fost necesară.

Vecina, căreia i-a ars bucătăria, a făcut un atac de panică, dar soția mea, asistent medical fiind, i-a acordat măsurile de prim ajutor și a monitorizat-o atent, ulterior.

Mă bucur nespus că am putut să-mi ajut vecinii și am evitat o tragedie !”

Astăzi, își serbează ziua de naștere! 🥳

„La mulți ani, Danut Carp! Știm că oriunde te-ai afla, vei face orice îți stă în putință să îți ajuți semenii!”, îi transmit colegii de la ISU.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Numărul cazurilor de Covid a scăzut pentru a cincea zi consecutiv

Dum feb. 13 , 2022
Numărul cazurilor de Covid a scăzut pentru a cincea zi consecutiv, în România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.967 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 6.784 mai puțin decât în ziua anterioară. Constanța se menține în topul […]

V-ar putea interesa și: