Dar voi de ce nu candidați?

Cristi Hagi

Aproape toți ne-am săturat de actualii politicieni. Ne-am săturat de modul în care suntem conduși, de aroganța lor, de privilegiile pe care și le acordă singuri și pe care, desigur, nu le merită.

Ni se spune că noi, cei care votăm, putem schimba totul, o dată la patru ani. Dar la fiecare patru ani, apar aceleași figuri triste, eternizate pe liste. Oamenii noi, puțini, ajung să capete, în scurt timp, aceleași metehne pe care spuneau că le urăsc și pe care le înfierau înainte de a fi aleși. Puterea te schimbă. Un important parlamentar îmi spunea că ajunsese la un nivel de aroganță de care cu greu se credea capabil. Un telefon pe care îl dădea schimba destine. Noi, alegătorii, îl făcusem un mic zeu.

Politicienii ne mint însă. Nu, nu putem schimba nimic, o dată la patru ani, dacă tot ei candidează.

Soluția: să candidați voi, cei care sunteți acum scârbiți de politică și de tot ceea ce înseamnă ea. Voi, cei care v-ați uitat ani de zile cum sunteți furați, umiliți, batojocoriți, luați în derâdere, ignorați. Voi, cei care v-ați ocupat mai întâi de familii și de cariere. Voi, cei care nu ați furat și nu veți fura, cei pentru care binele aproapelui mai înseamnă încă ceva.

Există o masă mare de oameni buni, experți în domeniile lor, onești, care pot schimba țara aceasta. Puteți candida pentru alegerile parlamentare și pentru cele locale. Constanța are nevoie de consilieri locali care să lupte pentru interesul orașului, nu pentru interesul propriu.

Îmi spunea cineva că a ieșit în stradă pentru a desființa partidele politice. I-am spus că partide politice există și în dictaturi, și în monarhii. Nu știu vreo țară care să fie condusă altfel.

Un partid nou, cu oameni noi, poate da lovitura anul viitor. S-a întâmplat și în alte țări.

Sunt sigur că fiecare dintre voi știe câțiva oameni care merită să fie în consiliul local și/sau în parlament.

De ce nu încercați?

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Dar voi de ce nu candidați?

  1. Chiar asa: de ce nu candidati, Domnule Formator de opinie?
    A aparut un partid format din oameni care n-au fot pe la “butoane”? Se numeste PND. De ce nu sunteti inscris in partid? Constanta este reprezentata de un turc, musulman si nu deranjeaza pe nimeni in partid.
    Dati un exemplu!
    Veniti alaturi de noi in PND!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cartea despre armâni, tradusă după 120 de ani

Sun Dec 13 , 2015
Lucrarea ”ARMÂNII – ȚARĂ ȘI OAMENI”, de Gustav Weigand, a fost retipărită pentru prima dată după 120 de ani. Volumul,  unul de referință pentru istoria armânilor, a apărut în limba germană în anul 1895. Lansarea oficială va ave aloc mâine, 14 decembrie 2015, la orele 14.00, în Aula Magna a Universității […]