David Popovici, premiat de Guvernul României cu un milion de lei

david popovici

Guvernul României a alocat, din fondul de rezervă, suma de un milion de lei pentru a recompensa performanţa lui David Popovici.

„Am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi am decis ca, fiind vorba de o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, anunţă premierul Nicolae Ciucă.

După titlul câştigat la 200 metri liber, românul de 17 ani s-a impus categoric şi în finala probei de 100 metri.

Rezultatul este unic în istoria nataţiei româneşti, Popovici devenind primul înotător român care devine campion mondial în probe masculine de nataţie. În plus, el este şi deţinătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

Mai mult, a devenit abia al doilea înotător din istorie, care reuşeşte dubla, în cele două probe de liber, 100 şi 200 metri.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A fost depistat al șaselea caz de variola maimuței

Thu Jun 23 , 2022
Ministerul Sănătăţii anunţă, joi seară, că al şaselea caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România. Ministerul Sănătăţii anunţă, joi seară, că a foist contimat al şaselea caz de variola maimuţei în România. „Este vorba de un bărbat de 40 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală […]