De aici puteți descărca declarația pe proprie răspundere pentru părăsirea localității, obligatorie în starea de alertă

Completare 15 mai 2020. DOCUMENT Declarația pe proprie răspundere pentru a fost actualizată

Declarația pe proprie răspundere este obligatorie de acum doar pentru părăsirea localității. Diferența față de cea completată în timpul stării de urgență este la motivele privind deplasarea în afara localității.

Pentru deplasarea în localitatea de domiciliu și în zonele metropolitane nu va fi nevoie de această declarație.

Motivele pentru a ieși din localitate sunt incluse în lipsa propunerilor de relaxare a măsurilor, după 15 mai:

 1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; în scop umanitar sau de voluntariat;
 2. realizarea de activități agricole;
 3. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 4. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate;
 5. eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 7. din alte motive justificate, precum: − îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; − îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere;
 8. asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
 9. deces al unui membru de familie
 10. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 11. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială; pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Iată cum arată declarația:

declarația pe proprie răspundere pentru părăsirea localității 15 mai


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum se pot elibera actele de identitate pe bază de procură

vin mai 15 , 2020
Cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate pot obţine un nou act de identitate, fără a mai veni în ţară, pe baza unei procuri speciale, obţinută de la misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale României din statul respectiv, prin care va împuternici o persoană din România să facă demersurile necesare în numele […]

V-ar putea interesa și: