De câte telefoane la Luxten și Primăria Constanța este nevoie pentru a schimba un bec?

luxten
Luxten instalează beculețe de sărbători, dar nu este în stare să schimbe un bec de aproape două săptămâni

De câți polițiști este nevoie pentru a schimba un bec? De șase: unul ține becul, șase învârt masa și unul ține de șase. Așa sună un cunoscut banc.

De câteva zile, un constănțean se întreabă de câte telefoane la Luxten și Primăria Constanța este nevoie pentru a schimba un bec.

Aventura sa a început vineri, când s-a hotărât să reclame că de aproape două săptămâni niciunul din becurile celor patru stâlpi de iluminat public de pe strada Cașin, cartierul Faleză Nord, nu mai lumina. Zis și făcut. Făcut o dată, de două ori, de nouă ori… Fără număr. Degeaba. La numărul de telefon al Luxten nu răspundea nimeni. A trecut o zi, au trecut două, aceeași poveste. Telefonul suna, nimeni nu răspundea.

strada-casin-bezna-2
21 noiembrie 2016. Strada Cașin e în beznă de aproape două săptămâni deja

Luni dimineață, constănțeanul schimbă tehnic de atac și se îndreaptă cu reclamați spre Primăria Constanța, care are obligația să asigure acest serviciu. Reușește să dea de un domn binevoitor care îi ascultă păsurile.

”L-am întrebat dacă mai este în vigoare contractul cu Luxten și mi-a răspuns evaziv, de parcă n-am mai fi fost. Mi-a zis că nu poate să promită nimic. Nu știu ce să vă spun”, a spus cititorul nostru.

Evident, nu a putut să dea nici un termen de rezolvare a situației.

Aici este momentul când aflăm și noi poveste și întrebăm oficial reprezentanții Primăriei Constanța ce se poate în situația în care Luxten nu răspunde le telefon. Spre deosebire de alte dăți, în care reprezentanții primăriei nu răspundeau cu lunile (și nu este nicio exagerare), răspunsul a venit acum în câteva minute, la obiect. 0241.488.177. Acesta este numărul la care se poate suna, ne-a răspuns reprezentanta Primăriei Constanța, Ionela Halciuc.

”La acest moment există un contract încheiat cu Luxten. E drept, se lucrează acum pentru ca în momentul în care se termină acum contractul lor de iluminat public să există o altă licitație, pentru a exista continuitatea acestui serviciu”, a confirmat aceasta.

În seara aceasta, minune. Reprezentanții Luxten au răspuns la telefon.

”Mi-au spus că sunt la curent cu situația de pe strada Cașin, știau că stăm în beznă de o săptămână. <<Așteptăm o confirmare din partea Primăriei Constanța pentru a interveni>>, mi-a zis. Nu a putut să-mi confirme dacă Luxten are contract sau nu cu primăria. De ce trebuie să le dea acceptul Primăria Constanța pentru a schimba un bec, dacă ei au dispecerat care să intervină la astfel de probleme? E o chestiune de principiu. Se împlinesc aproape două săptămâni și noi nu avem lumină pe stradă. Nimeni nu poate să ne spună când se vor schimba becurile la cei patru stâlpi de pe stradă”, ne-a spus cititorul nostru.

Tot el spune că i se pare aproape sfidător ca Luxten să monteze beculețe de sărbători, dar să nu fie în stare să schimbe un bec. I se pare mai important să existe iluminat stradal, pentru ca oamenii să se simtă mai în siguranță și pentru ca hoții să nu mai poată acționa în voie, decât să avem luminițe pe principalele bulevarde.

Răspunsul la întrebarea ”Câte telefoane trebuie să dai la Luxten și Primăria Constanța este nevoie pentru a schimba un bec?” este ”Multe, oricum nu se rezolvă”.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “De câte telefoane la Luxten și Primăria Constanța este nevoie pentru a schimba un bec?

  1. Str primaverii si Farului sunt in beznade 3 zile . Masini sparte ,oglinzi furate … se aluneca ….cui ii pasa ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Lucia Varga: Legea Prevenției în Sănătate ar fi adus beneficii enorme pentru cetățeni, însă PSD și ALDE s-au opus acestei legi

Mon Nov 21 , 2016
Candidatul PNL Constanța pentru Senatul României, Lucia Varga, a declarat că  Legea Prevenției în Sănătate ar fi adus beneficii enorme pentru cetățeni, însă PSD și ALDE s-au opus trecerii prin Parlament a acestei legi. „Legea Prevenției în Sănătate a fost susținută de PNL în unanimitate și a fost discutată cu […]