De ce a crescut numărul de mașini noi înmatriculate în România

APIA a anunțat, recent, că numărul autoturismelor noi înmatriculate în luna august a fost mai mult decât dublu faţă de cele înregistrate în aceeaşi lună a anului precedent, potrivit datelor Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), comunicate de Direcţia de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Astfel, în august au fost înmatriculate 28.546 autoturisme noi, această cifră fiind cu 137,9% mai mare decât luna similară a anului trecut, când au fost înmatriculate 12.001 autoturisme.

Totodată, în primele opt luni ale anului s-a ajuns la 103.824 de înmatriculări, însemnând o creştere de 51,9% faţă de anul 2017.

Şi în alte state din UE, luna august 2018 a fost una de excepţie. Spre exemplu, în Spania, numărul înmatriculărilor a crescut cu 48%, în Olanda, cu 42%, în Franţa – 40%, Germania – 24%.

„Pe de altă parte, ar fi de semnalat faptul că, la 8 luni, autoturismele rulate înregistrează o scădere de 7,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar şi în aceste condiţii, cele rulate sunt de circa 3 ori mai multe decât cele noi”, au arătat reprezentanţii APIA.

Adevărul din spatele cifrelor, însă, nu este că românii au cumpărat mai multe mașini. E drept, au fost înmatriculate mai multe mașini, dar acest lucru l-au făcut dealerii auto.

„La baza acestei cifre a stat trecerea de la euro 6.1 la euro 6.2. Dealerii au fost obligați să înmatriculeze o parte din mașinile de pe stoc”, ne-a spus reprezentantul unui dealer auto din Constanța.

Euro 6.2 este o normă de poluare obligatorie de la 1 septembrie 2018. Autoturismele care nu o îndeplinesc nu mai pot fi înmatriculate începând cu această dată.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.