De ce a fost mazilit șeful ISU Dobrogea

petrov

Lt. col. Daniel Petrov nu mai este șeful ISU Dobrogea. A fost împuternicit la comanda instituției acum un an, a fost reconfirmat acum șase luni, dar reprezentanții ministerului nu au mai vrut să îl țină în această funcție. Ar fi putut, printr-un ordin de ministru.

Daniel Petrov avea 36 de ani când a ajuns în Constanța, din Tulcea. A fost cel mai bun șef pe care la avut ISU Dobrogea în ultimii mulți ani, din mai multe motive.

În primul rând, a reușit să facă liniște și să eficientizeze activitatea în instituția implicată în scandaluri incredibile în ultimii ani, de la angajări pe pile, pentru care foști șefi au făcut închisoare, până la scandaluri sexuale și chiar rasiale.

În al doilea rând, era văzut ca un model de angajații de bună credință. Deși ar fi putut sta la birou, a ieșit cu pompierii la toate intervențiile dificile. Nu se ferea. Mi-a spus odată că, în timpul unui incendiu greu din Delta Dunării, când toată lumea era răpusă de oboseală, s-a ridicat și a fredonat un cântec de îmbărbătare. Ca într-un film, colegii s-au ridicat, au cântat cu el și împreună a continuat lupta cu flăcările

În al treilea rând, pentru că a deschis instituție către public. A răspuns totdeauna solicitărilor mass-media. Chiar și când era ocupat, răspundea la telefon, răspundea pe scurt și se întorcea la muncă. Mai rar atâta deschidere nu numai la un șef ISU, la orice angajat al statului.

De ce a fost mazilit?

Nu știe nici el exact. I s-a reproșat, neoficial, că nu ar fi avut o relație bună cu presa. Exclus. Am văzut mulți colegi vorbind frumos de el. Gurile rele spun că Raed Arafat ar fi fost deranjat de unele apariții ale sale în presă. Nu credem că secretarul de stat poartă ranchiună, mai ales pentru un lucru așa minor. Să fie existat cazuri grele, nerezolvate, cum au fost Beirut sau elicopterul prăbușit în Situghiol? Nu. Poate locul său trebuie să fie ocupat de pila vreunuia din minister, care eventual vrea să se pensioneze aici? Poate.

Nu știm exact care este adevărul. Important este însă că ISU Dobrogea rămâne fără primul șef capabil în mulți ani, în plin sezon estival.

Rămâne însă o întrebare. Cine e vinovat dacă se întâmplă o tragedie și ISU Dobrogea nu intervine eficient? Din păcate, știm că se pricep la asta.

P.S. Radio Sky a difuzat azi o știre realizată de Emilia Mihăilă. Iată ce spune:

”Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi  Daniel Gheorghe Popa ar putea fi împuternicit la comanda Inspectoratului pentru Situatii Dobrogea pentru urmatoarele şase luni, după ce IGSU nu i-a mai prelungit mandatul lui Daniel Petrov. Purtătorul de cuvânt al ISU, Mirel Păun ne-a declarat că deocamdată nu a fost făcută nicio numire oficială, iar, potrivit legii, comanda inspectoratului i-a revenit locotenent colonelului Vlăduţ Ion. Acesta se află însă în concediu şi, din acest motiv, conducerea inspectoratului este asigurată de adjunctul  Mihai Georgescu. Daniel Petrov a condus inspectoratul timp de un an, iar acum s-a întors ca şef al Centrului Operaţional de la ISU Tulcea. Daniel Gheorghe Popa, despre care se spune că va fi şeful ISU, este aproape de vârsta de pensionare.”
Un comentariu la “De ce a fost mazilit șeful ISU Dobrogea

  1. Pana la a face aprecieri de genul ca a fost……mai sunt multe de analizat si studiat, din punctul meu de vedere mai avea mult de invatat pana sa depaseasca un predecesor, imputernicit pe o perioada mai scurta…cunoscatorii stiu despre cine este vorba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Mălăele, Caramitru şi Vama vă aşteaptă la Festivalul Verii – Carusel Cooltural!

joi iul. 14 , 2016
Cele mai mari nume ale scenei româneşti vin la Mamaia, în deschiderea Festivalului Verii 2016 – Carusel Cooltural! Vineri, 15 iulie, începând cu ora 20.00, în Piaţeta Casino din Mamaia, Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru şi trupa Vama vă dau întâlnire la cel mai important eveniment organizat vreodată la Constanţa: 30 […]

V-ar putea interesa și: