De ce-ai mânca gogoși vândute în condiții dubioase pe plajă? FOTO VIDEO

Covrigi și gogoși, două dintre produsele vândute pe plajele de pe litoral, devenite un fel de magazine universale

Plajele de pe litoralul românesc au ajuns un bazar care vă poate pune sănătatea în pericol. În fiecare zi, pe malul mării își fac apariția zeci de vânzători ambulanți care le cutreieră de la un cap la celălalt.

Au la vânzare covrigi, gogoși, porumb fiert, piatră ponce, nămol. Poate și altele, pe care nu le-am observat. Din păcate, pe lângă adulții care fac acest lucru sunt și copii, cel mai probabil forțați de părinți.

A devenit deja un fenomen, pe care se pare că autoritățile nu îl mai pot stăpâni. Poliția, Jandarmeria, Direcția de Sănătate Publică, Direcția pentru Protecția Copilului par depășite de situație.

Vânzătorii nu respectă niciun fel de normă a ceea ce numim „comerț civilizat”. Gogoșile stau în tăvi de plastic, expuse la soare, chiar sub nasul comerciantului, care, evident, nu poartă niciun fel de mască. Am remarcat însă că un bărbat care vindea covrigi avea mănuși de unică folosință. Cât despre fiscalizare, nici nu are rost să aducem aminte.

Problema a fost adusă și la cunoștința ministrului de Interne, Marcel Vela, care a efectuat, pe 1 iulie, o vizită pe litoral. Întrebat ce face pentru a stârpi fenomenul, acesta a spus:

„Vor fi controale mixte, nu doar Poliție, Ministerul de Interne, eu știu, alți reprezentanți ai Ministerului de Interne să facă aceste controale, care țin, până la urmă, strict de ordinea publică, de siguranță, de zona infracțională. Zona comercială, zona nerespectării unor autorizații sanitar-veterinare, intră în competența celorlalți colegi, care vor fi alături de noi. Concluzia este că ei vor fi sancționați dacă nu respectă toate regulile comerciale, fiscale și sanitare”, a declara ministrul de Interne.

Dincolo de faptul că autoritățile nu-și fac treaba, nu putem să nu ne întrebăm de ce, totuși, ai mânca gogoși vândute în condiții dubioase pe plajă?


sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.