De ce am votat. Cine e președintele perfect

„Suntem nevoiți să alegem răul cel mai mic”, spunem mulți dintre noi, înainte de alegerile prezidențiale.

E de înțeles, căutăm președintele perfect, care să ne reprezinte cu cinste și să ne schimbe viețile în bine.

Asta este însă o greșeală, pentru că președintele perfect nu există. Nici nu e bine să existe, pentru că oamenii sunt diferiți, au aspirații și dorințe diferite. Vedeți pe cineva, în România, care să fie susținut și de PNL, și de PSD, și de UDMR, de toate partidele, de oamenii care în general nu votează? Un Făt Frumos?

Există o țară în lume care se înscrie în acest șablon. Toată lumea votează un singur om. Prezența la vot este de 99.98%, iar 100% din cei prezenți au votat persoana respectivă. Numele președintelui este Kim Jong-un, iar țara este Coreea de Nord.

Avem astăzi doi candidați. Chiar dacă nu v-a convins nimeni, ieșiți la vot și alegeți-l pe cel care v-a convins mai mult. Votul este unul dintre principiile de bază ale democrației. Ca să putem vota azi, mulți tineri au murit acum 30 de ani. Cinstiți-le memoria!

Ieșiți la vot! Din fericire, nu suntem în poziția de a vota un președinte perfect.

P.S. Eu am votat de dimineață, puțin după ora 07.00.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Constanța, locul 2 în România în clasamentul prezenței la vot

Sun Nov 24 , 2019
Constănțenii au ieșit în număr mare la vot astăzi, 24 noiembrie, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. La ora 8.36, județul Constanța era pe locul al doilea în România în ceea ce privește prezența la vot, cu un procent de 3,24%. Aceasta înseamnă că s-au prezentat la urne 20.214 […]

V-ar putea interesa și: