De ce Constanța nu va avea spital regional. Stelian Gima, vicepreședinte CJC, către ministrul Sănătății: „Nu vă pasă!”

DE CE NU VOM AVEA SPITAL REGIONAL. MINISTRUL SĂNĂTĂȚII IGNORĂ CONSTANȚA. STELIAN GIMA, VICEPREȘEDINTE CJC: „NU VĂ PASĂ!”

Să nu ne îmbătăm cu apă rece: județul Constanța nu va avea un spital regional prea curând. Se vor construi în Iași, Cluj-Napoca și Craiova, dar nu și la noi, unde este, probabil, cea mai mare nevoie. Gândiți-vă la ce pericole pot apărea de la centrala nucleară, la rafinăria Petromidia, la Portul Constanța sau baza militară americană la Mihail Kogălniceanu.

Constanța este parcă blestemată. Ar fi putut rupe acest blestem cei de la PNL și USR, care guvernează atât la București, cât și în Constanța. Din păcate cei din București nu și-au întors fața și către noi.

De ce? Anca Dragu, USR, vicepreședinte al Senatului, dă vina pe trecut: nu s-a făcut nimic, deci nici noi nu putem face.

„Anul acesta am început cu un deficit bugetar de 7,2 la suta din PIB. A fost o criză sanitară, economică, eforturile pentru 2021 au fost să reducem deficitul. Anul acesta, în bugetul pentru 2021 avem o cifră record investiţii. Aceşti bani se duc şi către sănătate. Despre aceste spitale regionale, Agenţia pentru investiţii în sănătate va avea rolul cheie de a pregăti proiectele. Dacă acum am avea bani pentru spitalul regional de la Constanţa, nu am avea proiectul şi am rămâne cu banii în buget. Ne trebuie proiectul dezvoltat înainte de a avea banii”, a spus Anca Dragu.

Liberalii spun că au făcut pași, dar că, undeva, drumul s-a blocat.

„În luna aprilie a acestui an am făcut primul pas spre construirea unui spital nou la Constanța. Plenul Consiliului Județean Constanța, reunit in data de 21 aprilie a aprobat formularea unei solicitări către Ministerul Sănătății având ca scop transmiterea terenului situat în strada Viilor nr. 1, municipiul Constanța, din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Sănătății, în domeniul public al Județului Constanța, în vederea depunerii diligențelor pentru edificarea unui nou spital.”, a explicat Stelian Gima, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța.

Pentru ca voința conducerii CJC și deopotrivă a consilierilor județeni materializată prin adoptarea Hotărârii 104/21.04.2021 să aibă finalitate, în data de 28 aprilie, instituția aa transmis Ministerului Sănătății adresa nr. 15437, prin care solicita efectuarea demersurilor necesare pentru ca proiectul unui spital nou la Constanta să prindă contur.

„După 3 luni de așteptare, ne-am văzut obligați să facem o revenire la această solicitare extrem de importantă la care nici până astăzi nu am primit un răspuns.

Vă întreb doamnă Ministru, dragi colegi de coaliție, făcând referire la afirmațiile doamnei Anca Dragu, care a declarat zilele trecute că nu sunt bani pentru construirea unui spital regional la Constanța, este normal așa ceva?

Este normal să nu manifestați un minim interes față de o problemă atât de stringentă a județului nostru?

Știți că anul acesta s-au împlinit 52 de ani de când locuitorii județului Constanța sunt tratați în acest unic spital public multidisciplinar care dispune de cca. 780 de paturi?

Este știut faptul că Spitalul Județean este subdimensionat față de necesitățile medicale reale ale județului. Mai mult, acesta deservește nu doar județul Constanța ci și județele limitrofe, iar pe timpul sezonului estival, presiunea este mult mai mare.

Constanța are nevoie ca de aer de un spital!

Construirea acestuia ar trebui să fie un demers firesc pentru orice guvernare, indiferent de culoarea politică.”, spune Stelian Gima.

Acesta îi reamintește ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, USR, că în județul Constanța există centrala nucleară, o rafinărie, o bază militară NATO, un aeroport, dar și Portul Constanța, iar nu mai departe de acum 2 săptămâni, în urma unui eveniment nefericit, răniții au fost transportați la spitale din București și din Germania.

„Tocmai de aceea consider că solicitarea noastră ar trebui să fie tratată cu celeritate, având în vedere poziția geostrategică a județului și potențialele riscuri la care suntem cu toții expuși, noi cetățenii acestui județ.

Nu vă îngrijiți și nu vă pasă!

Nu reușiți, sau nu doriți să răspundeți de 3 luni la o simplă adresă care ar putea pune în mișcare lucrurile.

Nu reprezentăm o prioritate pentru dumneavoastră?

Am totuși speranța că veți include pe lista priorităților dvs. județul Constanța și veți da curs demersurilor noastre, pentru realizarea unui proiect atât de important, care ar trebui să fie subliniat pe agenda dumneavoastră.”, a încheiat vicepreședintele CJC.

Sursă foto: Facebook/Stelian Gima


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “De ce Constanța nu va avea spital regional. Stelian Gima, vicepreședinte CJC, către ministrul Sănătății: „Nu vă pasă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tânăr răpit de pe stradă de fostul iubit al prietenei sale

mar iul. 13 , 2021
Un bărbat de 23 de ani a fost răpit de pe stradă de fostul iubit al prietenei sale, din Năvodari. Autorul faptei, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat preventiv. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi, duminică […]

V-ar putea interesa și: