De ce demisia Feliciei Ovanesian este o veste proastă

6
Felicia Ovanesian a fost numită în funcție de Vergil Chițac

Felicia Ovanesian și-a înaintat astăzi demisia din funcția de city manager al municipiului Constanța, iar aste este o veste proastă.

O spun eu, care nu sunt deloc fanul său. Se poate proba acest lucru prin articolele publicate de-a rândul anilor pe site.

Am întrebat-o pe doamna Ovanesian care sunt motivele demisiei. Nu este încă pregătită să vorbească.

De ce este însă demisia o veste proastă?

Decizia de azi are, în opinia mea, o singură explicație plauzibilă. Primarul Chițac și echipa sa restrânsă și-au dat seama că nu stau deloc bine în sondaje și că au nevoie de o mișcare surpriză. Sondajele recente nu i-au liniștit deloc, dimpotrivă. În ele, Decebal Făgădău este favorit cam în orice combinație.

Dar nu sondajele i-au pus pe jar, ci mai degrabă proiectele aflate în derulare. Aici este cheia întregului mandat al lui Chițac. Dacă aceste proiecte, demarate de fostul primar, vor fi duse la capăt, contraamiralul mai are o șansă la un nou mandat. Dacă ele nu se vor termina, va fi jale nu numai pentru el, ci și pentru oraș. Iar timpul nu prea mai are răbdare.

Felicia Ovanesian a spus clar: dacă nu sunt gata până la finele anului, se pierde finanțare. Adică noi, constănțenii, vom plăti tot ce s-a lucrat până acum și vom rămâne și cu un șantier pe termen nedefinit, căci procedurile sunt greoaie. Proiectele la care se referea sunt cele de infrastructură: strada Ștefan cel Mare, care include și centrul orașului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul 1 Mai. De când nu ați mai văzut pe cineva lucrând pe strada Cuza Vodă, de pildă?

Recomandare: Catastrofa de pe strada Ștefan cel Mare. Nu lucrează nimeni, Primăria riscă să dea toți banii înapoi. Ce spune Felicia Ovanesian

Bănuiala mea – și sper să mă înșel – este că cineva din primărie și-a dat seama că unul sau mai multe proiecte nu vor fi terminate, că banii vor trebui returnați, iar demisia de azi a Feliciei Ovanesian, probabil cerută, este o modalitate ca la sfârșitul anului să arăți spre vinovat.

Nu a ajutat-o pe Felicia Ovanesian nici faptul că a început să organizeze conferințe de presă. Pe de o parte avem un primar care fuge de presă, care organizează și acum ședințe de consiliu online, pe de alta un city manger care răspundea la absolut toate întrebările adresate. Lumea s-ar fi întrebat de ce nu face și Chițac așa.

Evident, există și teoria ca între cei doi să existe o înțelegere de genul: „îți dai demisia, creștem electoral, vom fi o echipă din nou pe viitor.” E mai greu de crezut, din punctul meu de vedere, pentru că Vergil Chițac nu are ce să îi ofere Feliciei Ovanesian în afară de funcția de city manager. Doamna este mult mai bogată decât primarul, deci nu poate fi vorba de bani. O funcție banală în primărie cu siguranță nu o interesează, pentru că are o meserie, este un avocat foarte bun. Spun unii apropiați că i-ar plăcea o poziție de parlamentar, dar nu stă în puterea lui Vergil Chițac să ofere o poziție eligibilă pe listele PNL.

Așadar, rămâne numai explicația țapului ispășitor. Dacă e așa, e grav, pentru că înseamnă că aceste proiecte aflate în derulare nu se vor termina și le vom plăti cu toții.

Și, chiar dacă mulți îl urăsc pe Chițac pentru modul în care a ajuns Constanța, cu siguranță că toți ne dorim să avem totuși un oraș cu care să nu ne fie rușine.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

6 thoughts on “De ce demisia Feliciei Ovanesian este o veste proastă

 1. Primarul Constantei a sacrificat Regina – pe Felicia Ovanesian, Spera intr-un pion de la marginea tablei pe care vrea sa-l transforme in noua Regina.Sa specificam ca primarul joaca cu negrele.

  1. 26 de santiere incepute odata, este un dezastru. Trotuarele modificate, mai exact micsorate, pista de biciclete ingusta, gropile din trafic, dupa decopertare, lipsa respectului pt constanteni si pt turisti, minciunile si proasta organizare, distrugerea si a ceea ce a fost bun si construit in admin.precedenta, raspunsuri neconforme cu realitatea din teren, pe probleme tehnice de la fata locului, refuzul de a intelege si eficientiza ” spatiile verzi” in tandem cu necesitatea locurilor de parcare, sunt printre motivele pt care, am cerut demisia acestei persoane, care, pare lipsita de competenta necesara unei astfel de functii, de city manager, cat si a acestui primar, care din punctul meu de vedere, ar trebui alungat la eforie, de pe vremea celebrei bariere in piata Ovidiu si desigur, alegeri anticipate la primarie si consiliul local.
   Apreciez totusi ceva infim: inceperea repararii mobilierului stradal in zona Casa de Cultura. Atat. In rest ambii sunt un dezastru. Parca vor sa distrugă orasul si turismul, amenintand ca sparge si Mamaia. Ganditi-va bine si actionati.

  2. Dimpotriva. Era ceruta si necesara de multa vreme. E o vorba: No, amu- i tardiv ….
   26 de santiere incepute odata, este un dezastru. De cele mai multe ori nu se misca nimic zile in sir. Din cand in cand, mai vezi un excavator, niste utilaje mai mici, uneori niste muncitori, pe ici pe colo.Trotuarele modificate, mai exact micsorate, pista de biciclete ingusta, gropile din trafic, dupa decopertare, lipsa respectului pt constanteni si pt turisti, minciunile si proasta organizare, distrugerea si a ceea ce a fost bun si construit in admin.precedenta, raspunsuri neconforme cu realitatea din teren, pe probleme tehnice de la fata locului, refuzul de a intelege si eficientiza ” spatiile verzi” in tandem cu necesitatea locurilor de parcare, sunt printre motivele pt care, am cerut demisia acestei persoane, care, pare lipsita de competenta necesara unei astfel de functii, de city manager, cat si a acestui primar, care din punctul meu de vedere, ar trebui alungat la eforie, de pe vremea celebrei bariere in piata Ovidiu si desigur, alegeri anticipate la primarie si consiliul local.
   Apreciez totusi ceva infim: inceperea repararii mobilierului stradal in zona Casa de Cultura. Atat. In rest ambii sunt un dezastru. Parca vor sa distrugă orasul si turismul, amenintand ca sparge si Mamaia. Ganditi-va bine si actionati.
   2 investitia intr-un sistem termic falimentar, noua societate de termoficare avamd deja datorii, este dopata cu banii imprumut de la primarie, adica din banii nostri ai tuturor. O masura primara si de apreciat ar fi fost unificarea Cet cu Radet, si reducerea personalului tesa, ar fi insemnat o diminuare de presiune bugetara… .
   Nu sunt pt incalzirea individuala. Consider ca incalzirea centralizata este cea corecta si eficientă d.p.d.v. costuri, mai exact centrale de bloc. Nici intr- un caz alta societate, construita pe cadavrul alteia. Modificati legea asociatiilor de proprietari, sistemul de penalizare sa fie similar cu cel al radet, listele de plata sa fie titluri executorii ca si facturile, pt a termina odata cu ecscrocii si rau platnicii si intemrinabilele procese pt recuperare debite, judecate stramb, in favoarea acestora.
   Demisia, alegeri anticipate.

  3. la santierele deschise, 3-4 copiii amarati adusi de prin tara, 2 lopeti si un tarnacop..
   Altceva s-a intamplat, au batut palma cu firme de familie, fara personal, utilaje si experoenta.
   Probabli, au luat spaga inainte iar acum constructorii ii joaca pe degete.
   Sii daca vor termina, va fi ca in peninsula Ovidiu, bombardament!
   Apropoo, pendru distrugerea strazilor din peninsula, face cineva puscarie??
   Tot ii da cu marile orase, aloo voi vreti taxe ca la Londra si treaba ca la Histria! Demisiaaa!

 2. spui Frantz? Adica, atunci cand au dat executia la firmele de partid cu o roaba si doua lopeti, nu stiau ce fac?
  Ba stiau dar lacomia i-a pus ca sa inghita o bucata prea mare si acum le sta in gat!

 3. Vreau sa o angajez pe D-na Avocat Ovanesian ca sa dau in judecata Primaria. Distanta intre casele de pe Strada Cuza Voda nu permite trafic pe 2 benzi asa cum e in proiectul Fagadau-Chitac! Ca zona locuita, plus strada cu retele, trebuie sa ai minim 13 m intre frontul caselor, mai mult, trebuie impusa limita de viteza 25-30 Km/h maxim. In concluzie, proiectul nu poate primi aprobare pentru executie, deoarece nu poate asigura flux spre gara. Proiectul este gresit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Trei adolescente au plecat de la școală și nu au mai ajuns acasă

mie mart. 22 , 2023
Trei adolescente au fost date dispărute astăzi: una de 13 ani şi două de 15 ani. Toate au plecat de la şcoală şi nu au mai ajuns la domiciliu. „Poliţiştii botoşăneni au fost sesizaţi în acestă seară, cu privire la faptul că o minoră, de 13 ani, din municipiul Botoşani, […]

V-ar putea interesa și: