De ce este constănțeanul Alexandru Manda Tânărul European al Anului 2021

De ce este Alexandru Manda Tânărul European al Anului 2021

Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa și Forumul European de Tineret au anunțat, vineri, câștigătorul distincției Tânărul European al Anului 2021: constănțeanul Alexandru Manda.

„Accept acest premiu cu profundă recunoștință și îl dedic tuturor oamenilor alături de care am lucrat în ultimii 7 ani pentru a face o schimbare reală în sistemul educațional românesc și pentru a promova accesul liber la o educație de calitate pentru fiecare copil. Fără echipele alături de care am lucrat, rezultatele obținute de-a lungul timpului nu ar fi putut fi posibile. Povestea nu se oprește aici – investiția în educație este o investiție în viitor, singura șansă pentru a pune punct decalajelor sociale dintre comunități.”, a declarat acesta.

Din 1997, Fundația Schwarzkopf, în cooperare cu Forumul European pentru Tineret, caută un tânăr european al anului în toate țările Consiliului Europei: tineri care au învățat să ia inițiativa și responsabilitatea, arătând că sunt pregătiți să preia oportunități din timpul nostru pentru coexistență pașnică într-o Europă a diversității.

„Alexandru este un tânăr care inspiră, care și-a arătat puterea de muncă și devotamentul de a lucra pentru o educație mai bună pentru fiecare copil din România. Motivația sa de a lucra cu diferite instituții și de a lupta pentru justiție este impresionantă.”, a declarat Mariya Atanasova, membru al juriului și Young European al anului 2020.

„Tânărul european al anului din acest an este Constantin-Alexandru Manda din România, care luptă pentru o educație justă și egală pentru toți copiii. În 2013 a fondat Asociația Studenților din Constanța, care reprezintă drepturile elevilor din România.”, se arată în comunicatul de presă prin care a fost anunțat câștigătorul.

A militat pentru respectarea dreptului fundamental la burse mai întâi în Constanța, mai târziu în toată România: impactul acțiunilor sale nu este doar local, ci național. A convins guvernul român să acorde o bursă minimă elevilor, iar guvernul a investit circa 110 milioane euro din bugetul național pentru acest lucru.

Suma alocată pentru bursele elevilor din municipiul Constanța a crescut cu 3039% în ultimii 6 ani

Premiul constă în 5000 de euro pentru un stagiu sau un proiect individual.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

40 de școli din Constanța își schimbă scenariul de funcționare

Fri Mar 26 , 2021
Astăzi, în cadrul CJSU, au fost votate hotărârile nr. 48 și nr. 49. Acestea prevăd schimbarea a 40 de scenarii de funcționare pentru unități de învățământ din județul Constanța, dar și propunerea instituirii măsurii de carantină zonală, începând cu data de 27.03.2021, ora 12:00, pentru o perioadă de 14 zile, […]
elev