De ce este constănțeanul Alexandru Manda Tânărul European al Anului 2021

De ce este Alexandru Manda Tânărul European al Anului 2021

Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa și Forumul European de Tineret au anunțat, vineri, câștigătorul distincției Tânărul European al Anului 2021: constănțeanul Alexandru Manda.

„Accept acest premiu cu profundă recunoștință și îl dedic tuturor oamenilor alături de care am lucrat în ultimii 7 ani pentru a face o schimbare reală în sistemul educațional românesc și pentru a promova accesul liber la o educație de calitate pentru fiecare copil. Fără echipele alături de care am lucrat, rezultatele obținute de-a lungul timpului nu ar fi putut fi posibile. Povestea nu se oprește aici – investiția în educație este o investiție în viitor, singura șansă pentru a pune punct decalajelor sociale dintre comunități.”, a declarat acesta.

Din 1997, Fundația Schwarzkopf, în cooperare cu Forumul European pentru Tineret, caută un tânăr european al anului în toate țările Consiliului Europei: tineri care au învățat să ia inițiativa și responsabilitatea, arătând că sunt pregătiți să preia oportunități din timpul nostru pentru coexistență pașnică într-o Europă a diversității.

„Alexandru este un tânăr care inspiră, care și-a arătat puterea de muncă și devotamentul de a lucra pentru o educație mai bună pentru fiecare copil din România. Motivația sa de a lucra cu diferite instituții și de a lupta pentru justiție este impresionantă.”, a declarat Mariya Atanasova, membru al juriului și Young European al anului 2020.

„Tânărul european al anului din acest an este Constantin-Alexandru Manda din România, care luptă pentru o educație justă și egală pentru toți copiii. În 2013 a fondat Asociația Studenților din Constanța, care reprezintă drepturile elevilor din România.”, se arată în comunicatul de presă prin care a fost anunțat câștigătorul.

A militat pentru respectarea dreptului fundamental la burse mai întâi în Constanța, mai târziu în toată România: impactul acțiunilor sale nu este doar local, ci național. A convins guvernul român să acorde o bursă minimă elevilor, iar guvernul a investit circa 110 milioane euro din bugetul național pentru acest lucru.

Suma alocată pentru bursele elevilor din municipiul Constanța a crescut cu 3039% în ultimii 6 ani

Premiul constă în 5000 de euro pentru un stagiu sau un proiect individual.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

40 de școli din Constanța își schimbă scenariul de funcționare

vin mart. 26 , 2021
Astăzi, în cadrul CJSU, au fost votate hotărârile nr. 48 și nr. 49. Acestea prevăd schimbarea a 40 de scenarii de funcționare pentru unități de învățământ din județul Constanța, dar și propunerea instituirii măsurii de carantină zonală, începând cu data de 27.03.2021, ora 12:00, pentru o perioadă de 14 zile, […]
elev

V-ar putea interesa și: