De ce a fugit Radu Mazăre

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
radu mazare in madagascar

Radu Mazăre în Madagascar (fotografie din arhiva personală)

Fuga lui Radu Mazăre vine într-un moment ciudat.

Este condamnat în primă instanță în dosarul Retrocedărilor, dar la o pedeapsă cu suspendare.

Cred că nici el nu se aștepta la ceva atât de blând. Până la o soluție definitivă va mai trece mult timp.

Noile dosare pe care le are sunt subțiri, în comparație cu cel al Retrocedărilor, și sunt mult mai departe de o decizie definitivă.

În plus, modificările legilor justiției ar putea să-i aducă vești bune fostului primar.

Să mai adăugăm ceva în ecuație: Mazăre nu a dat semne că se teme de ceva sau cineva, ba dimpotrivă, a luptat împotriva a tot ceea ce i s-a întâmplat.

Deci, de ce a fugit Radu Mazăre.

Să luăm în calcul două ipoteze – nu spunem că sunt adevărate, ci numai că sunt posibile.

Unu. Radu Mazăre a plecat ușor din țară, de pe Aeroportul Otopeni. Parcă a fost lăsat să plece. Și pedeapsa în dosarul Retrocedărilor este mică, spun unii. Este posibil să existe o înțelegere între sistem și fostul primar, înțelegere care să îl lase, tacit, pe acesta din urmă să plece? A fost Radu Mazăre o sursă bună de informații pentru procurori?

Doi. Pe 14 decembrie, Avraham Morgenstern era capturat în Argentina, în timp ce se plimba pe stradă. Morgenstern este coinculpat, alături de Mazăre, și are legături cu importanți oameni de afaceri israelieni, care au lucrat de-a lungul timpului cu Mazăre și care – cel puțin unii dintre ei – au probleme mari cu justiția din România. Elan Schwartzenberg este unul dintre ei. Oameni foarte importanți însă și foarte influenți, nu numai în România, dar și în Israel. În acest punct, ne întrebăm nu „de ce”, ci „de cine” fuge Radu Mazăre? De justiția din România sau de foștii parteneri de afaceri?

Ultima întrebare: unde a fugit Radu Mazăre? El spune că în Madagascar, unde are și afaceri. O afirmație care are sens. Interpol are însă un birou în Madagascar, ceea ce face mai simplă o eventuală reținere a sa. Dacă a plecat într-adevăr în 25 decembrie, așa cum spun unele surse, înseamnă că ar putea fi oriunde în lume.

Răspunsurile la întrebările de mai sus le vom avea în funcție de cât de repede va fi reținut (dacă va fi) și readus în România. Polițiștii de aici au început deja demersurile.

Vă recomandăm și:

Mesajul lui Radu Mazăre, după ce a fugit din România

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.