De ce investesc românii și străinii în Peștera

Comuna Peștera a devenit, în ultimii câțiva ani, un paradis al investitorilor. Nu vorbim nu mai de marii jucători din domeniul energiei regenerabile, ci și de oameni de afaceri mai mici, dar foarte importanți pentru comunitate.

Exemplele sunt multe, dar am ales pentru acum numai trei.

Primul este cel al familiei Darlaiane, care a construit aici o impresionantă fermă zootehnică întinsă pe două hectare, fermă care se va extinde în curând. I-am întrebat câți angajați au. Nu mai știau exact numărul, pe de rost. Sunt mulți și marea lor majoritate provin din Peștera sau din localitățile învecinate Familia de aromâni a investit aici pentru că a găsit sprijin din partea autorităților locale.

Interesant este că în comuna Peștera vor să investească și englezi, în domeniul turisstic. O persoană s-a arătat interesată că construiască un complex turistic mare, pe circa 20.000 de metri pătrați. Pe lângă facilități de cazare, complexul ar urma să dispună și de restaurant și o piscină. Valentin Vrabie a confirmat interesul omului de afaceri din Anglia pentru comuna pe care o conduce. ”M-a sunat, este interesat să construiască”, a spus el. O astfel de construcție ar veni ca o mănușă pentru administrația locală, care va extinde localitatea prin vânzarea, în condiții extrem de avantajoase, de terenuri. Cu 2.000 de lei îți poți cumpăra aici un lot de o mie de metri pătrați și primești racordul la utilități, un proiect de casă și mobile de dormitor.

De asemenea, alți investitori vor să construiască o fabrică din ambalaje de carton.

De ce vin acești investitori în Peștera? Nu prețul mic al terenului este atuul comunei, ci faptul că primăria are o relație extrem de eficientă cu ei. Actele necesare le sunt puse la dispoziție deîndată, fără nicio secundă de tărăgănare și fără alte condiții decât cele impuse de lege. Într-o țară în care în administrația locală se fură miliarde de euro, acest lucru singur este de ajuns pentru a atrage investitori. Deși comuna Peștera are și alte atuuri, acesta singur este de ajuns pentru a da un exemplu despre cum se pot aduce investitori și cum se pot crea locuri de muncă.

 

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Pachetele oferite de Primăria Constanța țin cont de caniculă

Fri Jul 31 , 2015
În perioada 10 – 14 august, vor fi distribuite pachetele cu alimente persoanelor cu pensii mai mici de 1.000 lei, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, celor care nu realizează venituri, persoanelor cu dizabilități şi beneficiarilor de venit minim garantat. Date fiind temperaturile ridicate din această periodă, distribuția […]