De ce nu are Constanța mai mulți bani pentru educație. Explicație INCREDIBILĂ a primarului Decebal Făgădău

decebal fagadau

Decebal Făgădău – fotografia folosită în campania electorală

Știți de ce nu are orașul Constanța mai mulți bani pentru educație?

Pentru că se cheltuie multe milioane de euro pentru alte lucruri, cum ar fi subvenția pentru gigacalorie și pierderile regiei de transport.

A spus-o, miercuri, primarul Constanței, Decebal Făgădău.

„Dacă nu am plăti subvenție pentru gigacalorie, am avea mai mulți bani pentru educație”, a afirmat primarul Constanței, Decebal Făgădău, miercuri, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Deci, pe cale de consecință, dacă am plăti o subvenție mai mică pentru gigacalorie, am avea mai mulți bani pentru educație, adică pentru a investi în școlile din municipiu.

Ce a uitat să spună primarul este că el însuși a decis să MAJOREZE subvenția pentru gigacalorie.

„Constănțenii trebuie să știe că vom plăti banii în avans pentru căldură pentru sezonul rece 2018 – 2019. Acest lucru ne costă peste 55 de milioane de lei. O parte se regăsesc în bugetul din acest an, iar alta în anul următor. Am propus reducerea gigacaloriei de la 1 octombrie pentru populație, ca o scuză pentru situație în care au trecut. Vreau să îi văd pe criticii politici să spună că avem cea mai scumpă gigacalorie“, a spus, la începutul lunii octombrie, Decebal Făgădău.

 

De ce a propus primarul scăderea gigacaloriei? Drept scuză pentru o vină care, în aparență, nu-i aparține, ci aparține consiliului de administrație al Electrocentrale SA, condus de ALDE, și a directorului general al companiei, Dan Marius Deaconescu, vicepreședinte ALDE Constanța, care are venituri de circa 200.000 de lei pe an numai de la CET? Sau poate sunt alte interese care au dus la declanșarea scandalului dintre Electroentrale și Primăria Constanța, care să ducă la această soluție, de majorare a subvențiilor, știind că prețul real este exorbitant?

Și o întrebare retorică: de ce să plătim toți subvenția pentru un comandat de navă care stă la bloc și care câștigă 10.000 de euro pe lună, în loc să investim banii în săli de sport pentru școli, în pază, în îmbunătățirea condițiilor din unitățile de învățământ?

Este evident că o subvenție mare la gigacalorie îl ajută politic pe primarul PSD, care dorește cel puțin încă un mandat, în 2020.

Ce a uitat să mai spună primarul este că fostul său șef, Radu Mazăre, din a cărui echipă a făcut parte, a promis, de mulți ani, un nou CET și o gigacalorie mai ieftină.

mazare cet

Evident, nici Mazăre, nici Făgădău, nici altcineva din PSD sau din defunctul USL nu a dus la îndeplinire această promisiune.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.