„De ce nu se pot trata românii la ei în țară?”

cristina dumitrache florin citu
Cristina Dumitrache, PSD, vs Florin Cîțu, PNL

Florin Cîțu se laudă pe facebook că datorită intervenției sale cele două persoane rănite în urma exploziei de la Petromidia vor fi transferate în străinătate precizând că „pacientul trebuie să aibă parte de cel mai bun tratament”, atrage atenția Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Aceasta califică afirmația drept „o gafă nefericită și o recunoaștere a faptului că sistemul medical din România nu are resursele necesare în a acorda ajutor medical pentru problemele de sănătate mai complicate.”

Iată mesajul acesteia, în întregime:

„De ce nu se pot trata românii la ei în țară? De ce chiar și după lecția dură a pandemiei care a scos la iveală atâtea neajunsuri și probleme ale sistemului sanitar, nu ați reușit să faceți din spitale locuri sigure, eficiente, care funcționează corespunzător demn pentru un stat european?

România rămâne țara mică și necăjită a Europei, incapabilă să ofere servicii sanitare adecvate și care solicită permanent ajutor celor mai mari și mai puternici!

O mare rușine că mii de medici școlarizați în România au ales calea străinătății din cauza situației economice deplorabile de la noi.

Rușine că în loc ca autoritățile să facă toate eforturile pentru a finanța și sprijini sistemul public de sănătate are grijă să îi îmbogățească pe cei din mediul privat.

Rușine că deși românii plătesc contribuții pentru sănătate, tot în străinătate și tot pe banii lor ajung să se trateze.

Când veți reuși să puneți pe picioare un sistem funcțional, sustenabil și de încredere pentru români? Și care sunt măsurile prin care dreptul la sănătate din Constituție să fie cu adevărat garantat?”

Zen Residence



One thought on “„De ce nu se pot trata românii la ei în țară?”

  1. Medicii romani care au ales strainatatea nu au facut-o din cauza situatiei economice. Au facut-o din cauza ca au fost blocati. Daca incearca sa revina in tara sunt blocati. Vechimea in strainatate si in romania nu se ia in considerare. Se incearca transmiterea mesajului fals ca in strainatate nu ar fi lucrat ca medici pentru a nu li se recunoaste vechimea si competenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Diana, studentă la medicină, a învins cancerul în primă etapă, dar boala a revenit mai agresiv. O putem ajuta!

Tue Jul 6 , 2021
Diana Florentina Popescu este o tânără de 26 de ani, studentă la medicină, care are nevoie de ajutorul nostru. A primit un diagnostic crunt: cancer. A învins boala, dar aceasta a revenit mai agresiv, cu metastaze la sân și creier. Are nevoie de 60.000 de euro pentru un tratament pe […]
apel umanitar cancer