De ce nu vin GERMANII în vacanță în ROMÂNIA? Șeful DERTOUR pune punctul pe „i”

germani
Directorul general al pentru România Dertour, unul dintre cei mai mari tour-operatori din Germania,a explicat de ce nu vin turiștii germani în vacanță în România. Într-o întâlnire cu ministrul Turismului, acesta a pus punctul pe „i”: cea mai mare problemă este prețul exagerat cerut de hotelierii din România.

„Un hotel de cinci stele de la noi din ţară, ofertă cu mic dejun, este mai scump decât un hotel similar din Bulgaria, cu all inclusive”, a precizat şeful Dertour pentru România.

Acesta a mai spus că turismul individual din România a fost afectat de infrastructură, timpul foarte îndelungat de ajungere la destinaţie şi costurile mari pe care le are un turist străin atunci când cumpără un pachet.

Radu Colfescu s-a referit și la faptul că România a fost scoasă din cataloagele Dertour. A precizat că România nu a fost exclusă complet din cataloagele Dertour, ci doar din catalogul principal. Ofertele turistice din România pentru turismul individual vor fi reintroduse în catalogul principal al tour operatorului Dertour, din anul viitor, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

„Vin de la o şedinţă de consultare cu mediul privat. Îmi doresc să implic foarte mult mediul privat în deciziile şi strategiile de dezvoltare de la Ministerul Turismului, atât în comisiile pe care le avem cu dânşii, dar şi prin reprezentanţi. Am reuşit, astfel, în discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii Dertour să stabilim un calendar de reintroducere a României în cataloagele companiei, de unde am fost excluşi în urmă cu şase luni. România este din nou pe harta marilor tour operatori. Suntem la început şi ne dorim să continuăm demersurile. De anul viitor, România va fi reintrodusă în catalogul principal al Dertour cu mai multe oferte. Va fi diversificată oferta pentru România, ceea ce este un lucru extrem de bun. Până acum, nu a existat o promovare”, a menţionat Trif.

„Am fost contactat de către domnul ministru (al Turismului, n.r.), pe fondul unei ştiri cum că Dertour a scos România definitiv din cataloagele proprii. Atât eu, cât şi şefii din Germania cu care am luat legătura au fost de acord să se întâlnească în cadrul Târgului de Turism de la Berlin cu ministrul din România. Aceştia au apreciat prezenţa domnului ministru la discuţii, iar ei ne-au asigurat că vor reanaliza întreaga ofertă pentru România. Avem câteva soluţii, dar nu în cataloagele tipărite din acest an, pentru că este destul de târziu, ci reintroducerea din anul viitor pe varianta tipărită. România nu a fost exclusă definitiv din cataloagele Dertour. Ce s-a întâmplat, de fapt? Operatorul german a luat decizia ca pentru 2018 de restrângă ofertele către anumite destinaţii, şi nu doar din România, ci şi din Grecia, Austria, Asia sau Orient. Singurul lucru care s-a întâmplat a fost scoaterea turismului individual pentru România. Au rămas însă ofertele de grup: circuite, croaziere, vacanţe tematice”, a subliniat Colfescu.

Acesta a punctat faptul că există oferte din România prin Dertour, însă “atât timp cât nu va exista o promovare, prin fonduri alocate de către minister pentru promovarea destinaţiilor, lucrurile nu au cum să avanseze”.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.