De ce parcarea în fața Cazinoului din Constanța este mai ieftină decât la periferia orașului

Dacă ați trecut recent prin fața Cazinoului din Constanța, pe strada Elisabeta, ați observat probabil că s-au montat plăcuțe care indică faptul că parcarea se plătește. Zona nu fusese taxată nici pe vremea primarului Făgădău, nici după ce administrația Chițac a adoptat noul regulament.

Surpriză, însă: aici, în buricul târgului, este zona 2 de parcare, exact ca la periferie. Așadar, se plătește mai puțin în fața Cazinoului decât în parcarea din fața bazarului de pe strada Eliberării.

De ce? Am cerut detalii Biroului de Presă al Primăriei Constanța, care ne-a explicat cum s-a ajuns aici și ce se va întâmpla.

Bulevardul Regina Elisabeta nu este cuprins în zona 0 sau 1 a regulamentului de parcare, pentru că, la momentul adoptării acestuia, nu se împliniseră 5 ani de la implementarea proiectului pe fonduri europene, proiect prin care au fost reabilitate atât faleza, cât și bulevardul. Din acest motiv, zona nu putea fi exploatată pentru profit.

După adoptarea regulamentului s-a împlinit termenul de 5 ani, dar bulevardul nu a putut fi inclus automat în zona 0. Pentru acest lucru ar trebui adusă o modificare de către Consiliul Local Constanța. A putut fi însă încadrat în zona 2, pentru că aceasta nu cuprinde străzi nominalizate.

Reprezentanții primăriei au declarat că, la următoarea modificare a regulamentului, bulevardul va fi inclus în zona 0 și va fi taxat ca atare.

Vă reamintim și că USR dorește să modifice mai multe puncte din regulament și că va discuta cu PNL acest lucru. Modificările nu vor fi supuse votului în ședința din august, ci cel mai probabil în cea din septembrie, a precizat viceprimarul Florin Cocargeanu.

Vă recomandăm și:

Curtea de Apel și Baroul au închiriat 115 locuri de parcare în centrul Constanței din totalul de 125

Au început să dispară locurile de parcare de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța

USR rămâne la modelul Mazăre; nu vrea să aplice sistemul european de parcare rezidențială și în Constanța

Vocea constănțeanului: „Mai avea puțin și își construia garaj pe stradă!”


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.