„De ce refuză cu atâta încăpățânare autoritățile române să folosească metoda testării rămâne o mare necunoscută”

1

Testarea gratuită a populației este un instrument al sănătății publice extrem de util atunci când este utilizat pe scară largă, spune Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Prin amenajarea punctelor de testare rapidă persoanele confirmate pozitiv (vaccinate sau nu) pot fi depistate și carantinate la domiciliu. Carantinarea întrerupe lanțul de transmitere și presiunea existentă pe sistemul sanitar copleșit de numărul mare de pacienți din prezent, afirmă aceasta.

„Mai mult decât atât specialiști de la centre de cercetare prestigioase din lume au ajuns recent la concluzia că testele rapide antigen sunt mai precise decât se credea și detectează în peste 90% din cazuri când o persoană este infectată.

De ce refuză cu atâta încăpățânare autoritățile române să folosească metoda testării rămâne o mare necunoscută.

De altfel le este foarte ușor să dicteze restricții peste restricții, să ia măsuri complet abuzive și discriminatorii, să pună lacătul pe toată economia condiționând de vaccinare accesul în magazine.

Cum ar fi dacă cu aceeași ușurință și-ar scoate ochelarii de cal de pe nas, ar arunca o privire și la strategiile de combatere a pandemiei din alte țări și s-ar alinia la recomandările europene implementate deja în foarte multe țări de testare în masă a populației?

Nu se vrea? Nu se poate? Sau amândouă?”, a declarat Cristina Dumitrache?


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “„De ce refuză cu atâta încăpățânare autoritățile române să folosească metoda testării rămâne o mare necunoscută”

  1. Din banii cui să se facă mult trâmbițatele teste. Poate face o donație consistentă din bugetul familiei de milionari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident rutier în sensul giratoriu, surprins de camerele de supraveghere

vin oct. 15 , 2021
COMPLETARE Aflați AICI ce spune Poliția despre accident. Un accident rutier a avut loc vineri seară în localitatea Ovidiu, în sensul giratoriu spre Poiana. Au fost implicate două autoturisme. Reprezentanții ISU Dobrogea spun că o persoană a rămas încarcerată. Evenimentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Știre în curs […]

V-ar putea interesa și: