„De ce refuză cu atâta încăpățânare autoritățile române să folosească metoda testării rămâne o mare necunoscută”

Testarea gratuită a populației este un instrument al sănătății publice extrem de util atunci când este utilizat pe scară largă, spune Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Prin amenajarea punctelor de testare rapidă persoanele confirmate pozitiv (vaccinate sau nu) pot fi depistate și carantinate la domiciliu. Carantinarea întrerupe lanțul de transmitere și presiunea existentă pe sistemul sanitar copleșit de numărul mare de pacienți din prezent, afirmă aceasta.

„Mai mult decât atât specialiști de la centre de cercetare prestigioase din lume au ajuns recent la concluzia că testele rapide antigen sunt mai precise decât se credea și detectează în peste 90% din cazuri când o persoană este infectată.

De ce refuză cu atâta încăpățânare autoritățile române să folosească metoda testării rămâne o mare necunoscută.

De altfel le este foarte ușor să dicteze restricții peste restricții, să ia măsuri complet abuzive și discriminatorii, să pună lacătul pe toată economia condiționând de vaccinare accesul în magazine.

Cum ar fi dacă cu aceeași ușurință și-ar scoate ochelarii de cal de pe nas, ar arunca o privire și la strategiile de combatere a pandemiei din alte țări și s-ar alinia la recomandările europene implementate deja în foarte multe țări de testare în masă a populației?

Nu se vrea? Nu se poate? Sau amândouă?”, a declarat Cristina Dumitrache?

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Din banii cui să se facă mult trâmbițatele teste. Poate face o donație consistentă din bugetul familiei de milionari

Leave a Reply

Your email address will not be published.