De ce s-a supărat PNL pe Robert Boroianu (și viceversa)

robert boroianu

Omul de afaceri și politicianul Robert Boroianu nu mai este secretat general al PNL Constanța.

Colegii săi, nemulțumiți de activitatea lui Robert Boroianu în cadrul partidului, au decis să nu-l mai susțină în această funcție.

Deși n-a vorbit mai deloc în acești ultimi trei ani de când este parlamentar, deși n-am văzut să facă niciun efort pentru a duce la îndeplinire promisiunile din campanie, de exemplu apă gratuită (detalii AICI), Robert Boroianu a devenit vocal după revocarea sa și a avut mai multe ieșiri în presă.

„Eu şi preşedintele Huţucă avem viziuni diferite cel puţin în privinţa organizaţiei municipale. Rezultatul de la alegeri este unul extrem de slab, nu putem câştiga municipiul la locale aşa. Trebuie să venim cu o soluţie clară şi interesantă, până acum am avut numai soluţii eşuate”, a declarat Boroianu pentru Ziua de Constanța.

Am discutat cu o parte din colegii de partid ai proaspătului revocat. Aceștia au spus că nu vor să se angajeze într-un război al declarațiilor cu (deocamdată) actualul deputat, dar ne-au explicat care este părerea lor.

„Nu înțelegem campania de dezinformare a lui Boroianu, ce joc fățarnic face și pe lângă cine se gudură. Domnul deputat Boroianu vorbește despre candidatura domnului Mohammad Murad ca și cum în interiorul PNL ar fi desfășurat o campanie de convingere in acest sens.”, a spus unul dintre ei.

Altcineva a afirmat că, în rarele momente în care Robert Boroianu a fost prezent în partid, nu a propus niciodată în Biroul Permanent Județean sau în altă structură a PNL candidatura lui Mohammad Murad.

„Se pare că domnul Boroianu l-a dezinformat pe domnul Murad despre dezbaterile din PNL asumându-și ceva ce nu a făcut. De fapt, de la momentul eșuat al convocării consilierilor județeni și primarilor la hotel Phoenicia, acum un an, moment in care membrii BPJ au fost indignați pentru că a fost ocolită o dezbatere in cadrul organizației, acest subiect, al candidaturii domnului Murad nu a mai fost discutat. Se știe că domnul președinte a avut o serie de întâlniri inclusiv cu domnul Murad. La ultima a rămas stabilit că subiectul candidaturii este unul deschis, urmând ca atunci când va exista rezultatul unei cercetări privind favorabilitatea candidatului in rândul cetățenilor, discuția să fie reluată. Filiala nu a fost contactată încă și nici domnul Boroianu nu a făcut lobby pe acest subiect.”, mai spune liberalul.

Colegii atrag atenția și unui aspect pe care îl consideră relevant, și anume că activitatea lui Boroianu vizavi de organizația municipală Constanța a fost sublimă, dar… a lipsit cu desăvârșire, cum ar spune Caragiale.

„Nu s-a implicat și nu și-a exercitat niciodată atribuțiile de secretar general sau de vicepreședinte PNL pentru a sprijinii Organizația municipală Constanța. Meritul pentru rezultatele obținute la nivelul municipiului Constanța au aparținut întotdeauna echipei existente în organizația Constanța.”, a mai spus unul dintre liberalii cu care am luat legătura.

În opinia noastră, ambele părți punct comun: liberalii trebuie să-și desemneze un candidat bun la Primăria Constanța, pe care, la modul cum arată acum lucrurile, Decebal Făgădău nu o va mai câștiga. Desemnarea unui candidat nu se face însă discreționar sau bătând cu pumnul în masă, ci după niște reguli, din care nu trebuie să lipsească un profil de candidat, sondaje profesioniste, evaluări interne, identificarea unei echipe profesioniste, întocmirea unui program electoral punctual și solid. Este omul de afaceri cea mai bună soluție pentru primărie? N-ar fi oare mai potrivit la Năvodari, acolo unde are mare parte din afaceri?

Ca o curiozitate, mă întreb unde a fost Robert Boroianu în campania electorală din 2016, când PNL s-a aflat la numai 7% de locul întâi. Răspunsul: nu prea a fost.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • Constantin Cozmin

    Domnule ziarist…. nu vrei mai bine sa vină la tine in prăvălie Mohamed șef de redacție ? La Navodari avem nevoie de un om dedicat. Dl. Mohamed are prea multe afaceri și sincer ar fi mult mai bun intr-un post de senator ori deputat…

Leave a Reply

Your email address will not be published.