De ce să alegi ușile de termopan pentru exterior? 3 beneficii majore

Indiferent dacă îți construiești o casă nouă sau îți renovezi locuința actuală, alegerea ușilor exterioare este un aspect esențial pentru confortul și siguranța ta. În acest sens, ușile de termopan reprezintă o opțiune din ce în ce mai populară, iar motivele sunt întemeiate. Pe lângă aspectul estetic impecabil, aceste uși oferă și o izolare termică excelentă, o fonoizolare ridicată, o rezistență sporită și siguranță pentru locuință. Parcurge rândurile de mai jos și descoperă dacă ușile de termopan sunt potrivite pentru proiectul tău!   

Ușile de termopan au o bună izolare termică

Ușile de termopan sunt o opțiune excelentă pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuinței. Aceste uși sunt alcătuite din două sau trei straturi de sticlă, separate de un strat de gaz inert, care împiedică transferul de căldură între interior și exterior. Astfel, ușile PVC cu geam termopan pot contribui la reducerea costurilor pentru încălzire și răcire chiar și cu 20%, menținând o temperatură constantă în interiorul locuinței.

Un alt avantaj al ușilor PVC cu geam termopan este faptul că acestea previn formarea condensului pe suprafața geamului. Condensul poate fi un semn al unei izolații termice slabe, iar ușile de termopan pot preveni formarea acestuia prin reducerea diferențelor de temperatură între interior și exterior. Acest lucru poate ajuta la prevenirea deteriorării structurii ușii și a peretelui adiacent. Vezi oferta de uși PVC cu geam termopan acum!

Aceste tipuri de uși au un grad ridicat de fonoizolare

Tehnologia geamului termopan este unul dintre motivele pentru care aceste uși oferă o fonoizolare eficientă. Geamurile termopan pot reduce nivelul de zgomot cu 20-65%, adică 35 dB. Acest lucru se datorează stratului de aer sau gazului inert din interiorul geamului, care diminuează transferul de sunet între mediile interioare și exterioare. [1]

Etanșeitatea ușilor PVC cu geam termopan este un alt factor important în obținerea unei fonoizolări eficiente. Garniturile de cauciuc și profilele de plastic asigură o închidere ermetică a ușii, împiedicând pătrunderea sunetelor și a aerului în interior. 

Materialele și profilele folosite în fabricarea ușilor PVC cu geam termopan au un impact semnificativ asupra capacității de fonoizolare. Polimerii plastici și sticla au proprietăți fonoabsorbante, ceea ce înseamnă că absorb sunetul în loc să-l reflecte. De asemenea, profilele PVC au o structură de tip sandwich, cu mai multe camere interioare, care sporesc capacitatea de fonoizolare a ușilor. 

Ușile de termopan sunt rezistente și durabile în timp

Rezistența și durabilitatea ușilor de termopan sunt două caracteristici importante care le diferențiază de alte tipuri de uși. Aceste uși nu se deteriorează sau decolorează la fel de ușor ca alte uși, astfel că nu necesită o întreținere periodică sau vopsire. De asemenea, structura lor solidă și sistemul de închidere eficient sporesc rezistența acestora la uzură și intemperii.  

În plus, ușile PVC de termopan au un grad ridicat de impermeabilitate, protejând încăperile de umezeală, vânt și ploi puternice. Acest lucru le face ideale pentru regiunile cu climă umedă sau în care precipitațiile sunt frecvente.

Curățarea ușilor de termopan este foarte ușoară, fără a fi nevoie să folosești produse chimice agresive sau metode de curățare complicate. De obicei, o lavetă și o soluție obișnuită de curățare sunt suficiente pentru a menține ușa curată și strălucitoare.

Așadar, ușile de termopan sunt o alegere excelentă pentru persoanele care caută o soluție durabilă și rezistentă pentru exteriorul casei lor. Acestea sunt mai rezistente la factorii de mediu, au o durată de viață mai lungă și necesită o întreținere redusă, oferind și o eficiență energetică crescută.  

Surse

[1] leemorton. “Can Double Glazing Reduce Noise?” Colne Valley Windows, Colne Valley Windows, 11 Apr. 2022, colnevalleywindows.co.uk/can-double-glazing-reduce-noise/#:~:text=Double%20glazing%20reduces%20noise%20by,noise%20levels%20by%2035%20dB. Accessed 29 May 2023.‌


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “De ce să alegi ușile de termopan pentru exterior? 3 beneficii majore

  1. Usile din termopan pentru exterior ofera foarte multe beneficii: ele asigura o mai buna izolatie termica, duce la reducerea costurile de racire sau incalzire, sunt rezistent intemperii si fenomene meteo extreme, au nevoie de o intretinere si o curatare minima.Ofera si o izolare fonica foarte buna, impiedicand patrunderea zgomotului exterior.
    Le gasiti in diferite modele, culori sau dimensiuni.Cumparand usi din termopan pentru exterior te vei bucura de un confort termic si exonomii pe termen lung.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Anul școlar s-ar putea prelungi dacă greva profesorilor mai durează mult

lun mai 29 , 2023
Ministerul Educației, Ligia Deca, a declarat că anul școlar s-ar putea prelungi dacă greva profesorilor mai durează mult. „Există soluţii în cazul în care această perioadă se prelungeşte, vom prelungi şi noi anul şcolar. Nu există varianta în care să nu finalizăm în condiţii bune anul şcolar, să nu se […]
elevi

V-ar putea interesa și: