De ce se închide bulevardul Tomis din Constanța? Ionuț Rusu și Vergil Chițac ar trebui să arunce o privire la Cluj

De ce se închide bulevardul Tomis din Constanța? Ionuț Rusu și Vergil Chițac ar trebui să arunce o privire la Cluj
Foto sus: Emil Boc printre clujeni, pe una din străzile închise. Jos: primarul Vergil Chițac (stânga), viceprimarul Ionuț Rusu și bulevardul Tomis, într-una din zilele când a fost închis degeaba, pentru că evenimentele programate nu s-au mai ținut

În mai multe weekend-uri, bulevardul Tomis din Constanța a fost închis circulației auto. Primăria a organizat acolo diferite evenimente. De pildă, niște jocuri de baschet. A vrut să pună la cale și un concurs de șah, dar a renunțat fără să anunțe, pe blat, pentru că a bătut vântul. Au fost, vara, și câteva spectacole. Toate pe bulevardul Tomis, în fața primăriei. Probabil într-o încercare de a asocia o stare de pozitivă cu primăria sau pur și simplu pentru că cei responsabili nu s-au gândit prea mult. Circulația oprită pe bd. Tomis înseamnă ambuteiaje mari în centru.

Primăria condusă de Ionuț Rusu și Vergil Chițac prezintă aceste evenimente ca pe ceva extraordinar. O șansă pentru orașul nostru.

Nu s-ar uita însă la Cluj, să vadă ce și cum face primarul de acolo, pe care Chițac l-a vizitat în campania electorală (și s-a lăudat cu asta pe Facebook).

Ei bine, și Emil Boc închide străzi pentru diverse activități, dar în cartiere, nu numai bulevardul principal al orașului.

„La acest sfârșit de săptămâna, o nouă stradă din Cluj-Napoca a fost deschisă pietonilor de toate vârstele, pentru practicarea activităților sportive în aer liber. Strada Iancu de Hunedoara din cartierul Grigorescu a fost transformată într-o zonă sportivă, dedicată în special copiilor, pentru a participa la activități precum baschet, tenis de masă, badminton, traseu cu exerciții de motricitate, traseu de viteză, aruncare la poartă și altele. Prin astfel de acțiuni, putem contribui la înrădăcinarea unui stil de viață sănătos în rândul tuturor participanților, în special ținând cont de faptul că România are cea mai mare rată a obezității la adolescenți din Uniunea Europeană.”, spune Emil Boc.

Stradă închisă în Cluj-Napoca

Strada cu pricina este într-un cartier de la marginea orașului, aproape de parcul industrial Tetarom I.

Recomandare: Medic din Constanța despre Cluj: „Nu știu cum pot trăi oamenii într-un astfel de oraș”

Alte două astfel de acțiuni au avut loc la Cluj-Napoca recent: în Piața Unirii, cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, și pe str. Spiru Haret, în cartierul Iris, cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului. Aceste evenimente au fost derulate de Primăria Cluj-Napoca la inițiativa Comisiei Europene și a Ministerului Sportului.

Stradă închisă în Cluj-Napoca

Știm că Vergil Chițac și Ionuț Rusu nu au mai făcut administrație până să ajungă în primărie. Nimeni nu se naște învățat. Au însă oportunitatea de a arunca o privire la colegii lor din țară, care mănâncă administrația pe pâine. Nu e o rușine să nu știi, dar este regretabil să nu înveți de la alții mai buni.

Închideți și alte străzi, nu numai bulevardul Tomis. Constanța nu înseamnă numai bucățica aceea de stradă. Mergeți cu astfel de evenimente în cartiere, în Tomis Nord, CET, Km 4-5, Inel II, Compozitorilor, Palas, Medeea, Abator, Coiciu, etc. Și oamenii care locuiesc în ele sunt constănțeni, și ei au nevoie de mișcare.

Poate cu ocazia asta veți vedea și în ce hal arată și veți lua măsuri!


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alertă în portul Constanța. Cineva a anunțat la 112 că o persoană a căzut de pe macara în apă COMPLETARE

Dum oct. 2 , 2022
O persoană a sunat la 112 și a spus că o cineva a căzut de pe macara în apă, în zona danei 66, apoi a închis. Ulterior nu a mai răspuns la telefon. Pompierii de la ISU intervin cu o autospecială complexă de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de […]

V-ar putea interesa și: