De ce Sibiu iese din carantină, dar Constanța este încă departe de acest moment

sibiu
Vedere aeriană din centrul vechi al Sibiului

Municipiul Sibiu va ieși din carantină luni dimineață, a anunțat prefectul județului, Mircea Crețu. Orașul este în carantină din din 16 noiembrie, când rata de infectare era de 13,65 de cazuri la mia de locuitori. Sâmbătă, ajunsese 5,13 la mie. Municipiul Constanța, care a intrat în carantină pe 20 noiembrie, este departe de a ieși. Atunci, incidența era de 9,35. În tot acest răstimp, a crescut însă constant. Ieri înregistrarea una dintre cele mai importante scăderi, dar era peste 10, situație în care nici nu se pune problema ieșirii din carantină. Detalii despre evoluția cazurilor din orașul de la malul mării găsiți AICI.

De ce s-a putut la Sibiu Prefectul spune că cetăţeni au dat dovadă de „responsabilitate, spirit civic şi solidaritate”.

„Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localităţile din judeţ. Mulţumesc tuturor cetăţenilor care au respectat măsurile şi au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic şi solidaritate! Sărbătorile se apropie şi este necesar să fim în continuare precauţi şi să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă”, a transmis, duminică, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.  

În Constanța, carantina este mai mult o chestiune de formă. Chiar prefectul orașului a anunțat, după două săptămâni, că se vor intensifica verificările, o recunoaștere, așadar, că nu a fost aplicată ca la carte la început.

Şi judeţul Sibiu a fost o perioadă pe primul loc în ţară, incidenţa cumulată pe judeţ fiind 9,06. Sâmbătă, potrivit datelor transmise de autorităţi, incidenţa în judeţ era 3,65 la mie. Şi în prezent sunt localităţi cu incidenţă mare, de 10 – 15 la mie, însă este vorba despre localităţi mici, cu număr mic de locuitori şi care înregistrează câteva cazuri.  De exemplu, satul Lotrioara, din comuna Boiţa, numără 9 locuitori şi, înregistrând un caz de coronavirus, are o incidenţă cumulată de 111,11. 

Completare: Incidența cazurilor de coronavirus în municipiul Constanța a scăzut la minimul ultimelor 18 zile  

Citește și: De ce crește numărul de bolnavi de covid în Constanța, în ciuda carantinei

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Incidența cazurilor de coronavirus în municipiul Constanța a scăzut la minimul ultimelor 18 zile

Sun Dec 13 , 2020
Incidența cazurilor de coronavirus în municipiul Constanța a scăzut sub 10 la mia de locuitori. Potrivit Prefecturii Constanța, aceasta este de 9,62, ceea ce înseamnă că sunt 3011 de cazuri active. O valoare mai mică s-a înregistrat pe 24 noiembrie. Iată cum au evoluat cazurile de coronavirus în municipiul Constanța […]
coronavirus constanța