De ce sparg românii iepurașii de ciocolată din magazine

Cicolată distrusă și mesajul Lidl. Foto: Facebook/Heidi, Instagram/Lidl

Rețele de socializare au fost descrise bine de celebrul scriitor Umberto Eco așa:

„Rețelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivității. Erau imediat puși sub tăcere, în timp ce acum au același drept la cuvânt ca și un premiat cu Nobel. Televiziunea a promovat idiotul satului față de care spectatorul se simțea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr.”

Vorbele sale sunt validate în aceste zile de un fenomen care are loc în magazine din România: oamenii sparg ouă de ciocolată din magazine crezând că în interior vor găsi bani. Așa au aflat ei de pe TikTok. Nu e glumă.

„Ia uitați iepurași care au înnebunit internetul, iepurașii care au cadouri în ei: bănuți. Este plin peste tot”, spune o utilizatoare a rețelei de socializare. Deși filmează produsele pe rafturile magazinului, ea nu prezintă dovada prezenței banilor.

„Iepurașii de ciocolată de la Lindt au în interior premii bănești”, este mesajul cu care o altă utilizatoare de TikTok atrage utilizatorii să-i urmăresc clipul video. Acesta se încheie, însă, înainte ca ea să prezinte vreo dovadă a prezenței banilor.

Lidl a fost nevoită să posteze mesaje în magazine în care li se spune cumpărătorilor că ouăle de ciocolată conțin ciocolată.

Și producătorul de dulciuri Heidi au ieșit cu mesajul publice în care reiterează că produsele conțin doar ciocolată.

„Am văzut la rândul nostru clipurile de pe Tik Tok, referitoare la existența banilor în figurine de Paște. Însă vă asigurăm că produsele HEIDI tematice conțin doar meșteșugul ciocolatierilor HEIDI, care decorează aceste produse manual, ou cu ou, iepuraș cu iepuraș. Nu se află nimic înăuntru. Să nu stricăm bucuria oamenilor care le vor lua acasă pentru masa de Paște”, transmite Heidi, alături de o imagine cu figurine sparte de cei care doreau să verifice dacă sunt bani.

„Nu mai spargeți iepurașii de ciocolată, înăuntru este chiar ciocolată însăși”, este mesajul afișat într-un magazin Lidl la raionul cu iepurași de Paște. Mesajul a fost distribuit pe o rețea socială: pagina de Instagram a lanțului comercial.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ion Tianu, candidat PNL pentru funcția de primar în Bărăganu: „Aș vrea să aducem comuna dacă nu la standarde europene, măcar la cele ale unei comune din Ardeal”

joi apr. 4 , 2024
Ion Tianu este viceprimar în comuna Bărăganu, iar la alegerile locale din 9 iunie va candida pentru funcția de primar. L-am întrebat de ce candidează. „Principalul motiv? Pentru demascarea familiei Neague.”, a spus vicele. „Vreau să curățăm comuna Bărăganu de clanul de hoți.”, a completat. Ion Tianu nu este de […]

V-ar putea interesa și: