De ce spune Decebal Făgădău că ESTE NECESAR ca funcționari din Primăria Constanța și consilieri locali să viziteze Turcia

Eskisehir Tepebasi
Aici vor ajunge funcționarii din primărie și consilierii locali

Nouă funcționari din Primăria Constanța și consilieri locali vizitează Turcia, pentru câteva zile.

Delegația este formată din Costin Răsăuțeanu, viceprimar, Marian Pârjol, consilier personal al primarului Decebal Făgădău, Petcu Cornelia Maria, inspector Compartimentul relații exterioare și investitori, dar și din Dede Perodin, Teodor Patrichi, Marioara Cojoc, Adriana Câmpeanu, George Andrei Popescu, toți consilieri locali. Pe listă se afla și Secil Cantaragiu, care a făcut cerere să se retragă. În locul acestuia va fi ales mâine un nou consilier.

După cum se observă, în Turcia pleacă și consilieri de la putere, și din opoziției.

Primarul Constanței a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea acestei „misiuni cu caracter temporar”, dar și pentru aprobarea cheltuielilor aferente acestei deplasări.

Cei 9 vor sta în Turcia între 9 și 12 mai 2018, în orașul Eskișehir Tepebași, din zona asiatică. Primarul de acolo, Ahmet Atac, a trimis o invitație celor nouă „în vederea întăririi relațiilor orașelor înfrățite, pe care le-am inițiat în 2013, și pentru a promova orașul nostru”.

„Veți putea vedea la fața locului proiectele municipalității noastre, iar cazarea și mâncarea vor fi achitate de noi”, a transmis primarul Ahmet Atac.

Primarul Decebal Făgădău spune că în octombrie 2014 a fost semnată Înțelegerea de parteneriat și cooperare între municipiul Constanța și municipiul Tepebași, Eskișehir din Turcia, în scopul dezvoltării relațiilor de cooperare în domeniile: cultură, artă, mediu, sănătate, economie, sport, turism.

„Această vizită este necesară pentru că, potrivit articolului 5 al Înțelegerii de parteneriat și cooperare dintre cele două orașe, părțile vor evalua posibilitățile de promovare a unor proiecte de dezvoltare economică și socială care să fie benefice comunităților pe care le reprezintă. De aceea, este necesar să se efectueze această deplasare, în scopul identificării la fața locului a oportunităților existente pentru schimburi în domeniile menționate mai sus”, a explicat primarul Decebal Făgădău, în expunerea de motive a proiectului.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primăria Ovidiu vă invită la „Concursul zonal de dans sportiv”

Fri May 4 , 2018
Primăria orașului Ovidiu va invită sâmbătă (05 .05.2018, intervalul orar 09:00-19:00, locație: sala de sport orașul Ovidiu) la „Concursul zonal de dans sportiv”, organizat în parteneriat cu federația română de dans sportiv și Clubul de dans sportiv „Dance World Studio”. La acest eveniment participă aproximativ 400 de sportivi din toată […]