De ce trebuie să aibă succes inițiativele consilierului local PNȚCD Tudorel Chesoi

Tudorel Chesoi

Tudorel Chesoi, consilier local PNȚCD

Aud mulți politicieni spunând că educația este o prioritate, dar văd puțini care fac ceva concret în acest sens. Pe de o parte nu e ușor, pe de altă parte acest lucru nici nu prea îți aduce voturi.

Unul dintre cei care își iau munca în serios în această privință, în calitate de consilier locale, este președintele PNȚCD Constanța, Tudorel Chesoi. Consilierii locali fac parte din consiliile de administrație ale școlilor, iar acesta a participat la ședințe și a întocmit rapoarte de activitate pe care le-a prezentat colegilor consiglieri și primarului Decebal Făgădău. Nu știu ce impresia au produs ele consilierilor (sper că una de invidie constructivă), dar știu cum a primit rapoartele primarul interimar: felicitându-l pe consilierul local.

Spuneam că nu e ușor să faci un lucru bun. Am observat acest lucru când, într-o discuție cu Tudorel Chesoi, a vorbit la telefon circa 30 de minute pentru a se asigura că unul dintre proiectele de finanțare pe care le-a depus urmează circuitul obligatoriu și ajunge să fie adoptat.

Ce câștigă din asta Tudorel Chesoi? Cum spuneam, elevii nu votează. Poate că satisfacția de a face un lucru bun pentru copiii este însă mai mare decât un vot pentru o funcție pentru care nu știi sigur dacă vei candida.

Am fost întrebat de ce scriu despre acest subiect. Nu, nu scriu pentru a-l lăuda pe consilierul PNȚCD. Ce face el nu este un lucru de laudă, ci este unul NORMAL. Scriu pentru ca toți consilierii locali să intre în normalitate, să se bată, în sensul bun al cuvântului, pentru ca școlile din ale căror consilii de administrație fac parte să fie mai primitoare cu elevii, mai bine dotate, mai sigure. În cele din urmă, toate acestea se răsfrâng pozitiv asupra elevilor și asta este tot ceea ce contează.

Orice consilier va avea inițiative de acest fel va avea din partea mea mediatizarea cuvenită.

P.S. Vineri este ședință de consiliu local. Este interesant de văzut dacă proiectele depuse de consilierul PNȚCD vor trece sau nu. Unul se referă la Liceul C.A. Rosetti și unul la Grădinița Perluțele Mării.

 

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.