De ce veți auzi alarme în Constanța

alarme constanța

Un nou exercițiu lunar de verificare a sistemului de avertizare și alarmare publică va avea loc în această dimineață, motiv pentru care cetățenii sunt rugați să nu intre în panică la auzul sirenelor care vor suna între orele 10:00 şi 11:00.

Pentru o mai bună informare și educare preventivă a populației facem cunoscută semnificația semnalelor de alarmare ce sunt transmise în prima zi de miercuri a fiecărei luni, conform ordinului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Semnalul „ALARMĂ AERIANĂ“ este compus din 15 sunete, a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

În cazul în care alarma nu reprezintă un exercițiu, ci o situație reală, semnalul anunțat mai sus va fi precedat de „PREALARMĂ AERIANĂ“ compusă din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

De asemenea, în situații reale la finalul alarmării se transmite semnalul acustic „ÎNCETAREA ALARMEI“, compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata a 2 minute.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Incendii pe 540 hectare de teren, în Constanța

Wed Mar 6 , 2019
În luna martie, s-au produs, în județul Constanța, incendii pe o suprafață de peste 540 de hectare de teren. De la începutul lunii martie până astăzi s-a acționat pentru lichidarea a 58 de incendii in tot județul, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea „Din acestea, 39 au fost […]