De la 1 ianuarie 2022, se va majora taxa pentru parcarea rezidențială în Constanța

parcare constanta regulament
Taxa pentru locurile de parcare rezidențiale se va dubla, de anul viitor

Cei care au închiriat de la Primăria Constanța un loc de parcare pe domeniu public plătesc o taxă de 208 de lei an (adică 56 de bani pe zi). Lucrurile se vor schimba însă de anul viitor.

„Anul acesta nu se schimbă nimic. Cei care au plătit rămân cu plata făcută. De la 1 ianuarie 2022 vor interveni niște schimbări. În clipa de față, conform negocierilor și calculelor care au fost făcute, suma este de 399 de lei.”, a precizat viceprimarul Ionuț Rusu, în cadrul emisiunii „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, moderată de jurnalistul Cristian Hagi.

Așadar, locul de parcare va costa 1,09 lei pe zi, cu precizarea că nu se poate plăti decât taxă anuală.

Potrivit noului regulament, aceste locuri de parcare pot fi folosite de oricine în intervalul 08.00 – 16.00, cu excepția sărbătorilor legale și zilelor de sâmbătă și duminică.

Tendința de creștere a locurilor de parcare rezidențiale se manifestă și în alte orașe. În București, de pildă, Consiliul General a aprobat astăzi creșterea taxei pentru parcările de reședință din București până la 600 lei pe an.  Astfel, pentru zona A taxa este de 600 lei/an, pentru zona B-500 lei/an, pentru zona C – 400 lei/an, pentru zona D- 300 lei/an.

Prevederile se vor aplica de anul viitor. Solicitarea de majorare pentru parcările de reședință a fost făcută de primarii de sector. Acum, bucureștenii plătesc sume mult mai mici, chiar și de 70 de lei pe an, în condițiile unui deficit major de locuri de parcare.

Potrivit Codului Fiscal, astfel de modificări nu pot fi făcute în anul în curs.

Vă recomandăm și: Nu Poliția Locală, ci Confort Urban SRL va verifica dacă v-ați plătit parcarea. Angajații vor avea case de marcat mobile și camere de 360 de grade, ca cei de la Google


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.