De la 1 ianuarie 2022, se va majora taxa pentru parcarea rezidențială în Constanța

parcare constanta regulament
Taxa pentru locurile de parcare rezidențiale se va dubla, de anul viitor

Cei care au închiriat de la Primăria Constanța un loc de parcare pe domeniu public plătesc o taxă de 208 de lei an (adică 56 de bani pe zi). Lucrurile se vor schimba însă de anul viitor.

„Anul acesta nu se schimbă nimic. Cei care au plătit rămân cu plata făcută. De la 1 ianuarie 2022 vor interveni niște schimbări. În clipa de față, conform negocierilor și calculelor care au fost făcute, suma este de 399 de lei.”, a precizat viceprimarul Ionuț Rusu, în cadrul emisiunii „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, moderată de jurnalistul Cristian Hagi.

Așadar, locul de parcare va costa 1,09 lei pe zi, cu precizarea că nu se poate plăti decât taxă anuală.

Potrivit noului regulament, aceste locuri de parcare pot fi folosite de oricine în intervalul 08.00 – 16.00, cu excepția sărbătorilor legale și zilelor de sâmbătă și duminică.

Tendința de creștere a locurilor de parcare rezidențiale se manifestă și în alte orașe. În București, de pildă, Consiliul General a aprobat astăzi creșterea taxei pentru parcările de reședință din București până la 600 lei pe an.  Astfel, pentru zona A taxa este de 600 lei/an, pentru zona B-500 lei/an, pentru zona C – 400 lei/an, pentru zona D- 300 lei/an.

Prevederile se vor aplica de anul viitor. Solicitarea de majorare pentru parcările de reședință a fost făcută de primarii de sector. Acum, bucureștenii plătesc sume mult mai mici, chiar și de 70 de lei pe an, în condițiile unui deficit major de locuri de parcare.

Potrivit Codului Fiscal, astfel de modificări nu pot fi făcute în anul în curs.

Vă recomandăm și: Nu Poliția Locală, ci Confort Urban SRL va verifica dacă v-ați plătit parcarea. Angajații vor avea case de marcat mobile și camere de 360 de grade, ca cei de la Google


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “De la 1 ianuarie 2022, se va majora taxa pentru parcarea rezidențială în Constanța

  1. De ce se DUBLEAZA taxa ??? Pensiile nu s-au dublat . Ce a Facut Confort Urban IN ACAST AN, DE A DUBLAT sumele pentru locurile de parcare rezindentiala ??? . Care este motivul economic pentru DUBLAREA taxei ??? . In conditiile in care loccurile de parcare sunt TAXATE celor ce le ocupa in intervalul 8 – 16 , altii decat cei ce LE PLATESC anual , SE SCAD oare sumele celor ce le platesc ca rezidenti sau se ADAUGA la sumele platite la Confort Urban ??? . Primaria a lasat constructorilor locuri de parcare pentru reidenti cand S-AU FACUT BLOCURILE . Cand a GANDIT corect primaria ATUNCI sau ACUM ????. Ce trebue sa faca pensionarii in intervalul 8 – 16 ??? . Actuala Primarie alesa de cetatenii care au ales-o SA SE GANDEASCA DACA MAI DORESTE SA FIE ALEASA de cetatenii impotriva carora li se maresc Taxele NEJUSTIFICAT. Sa va fie rusine ca ati ajuns la PUTERE acum.

  2. Pentru ce votăm așa merităm. Au fost aleși nemâncații si acum n-au locuri de parcare. O modalitate ieftină de ași umple buzunarele. Ieftină e si ideia pentru că asta alegem să ne conducă oameni ieftini submediocrii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un preot a fost prins în timp de întreţinea acte sexuale cu un adolescent de 16 ani, dintr-un centru de plasament

mar apr. 27 , 2021
Un preot din Videle, judeţul Teleorman, a fost reţinut după ce a fost prins în timp de întreţinea acte sexuale cu un adolescent de 16 ani, dintr-un centru de plasament, surse judiciare susţinând că el îl plătise pe tânăr pentru relaţiile intime. BOR a anunţat că preotul avea suspendat dreptul […]
catuse

V-ar putea interesa și: