„De Paşti. Săptămâna Patimilor” – premieră la Teatrul de Stat Constanța, cu Dorel Vișan în distibuție

Dorel Visan

Actorul Dorel Vișan acordă un interviu ziariștilor din Constanța, în timpul filmărilor pentru spectacolul „De Paşti. Săptămâna Patimilor”

Teatrul de Stat Constanţa prezintă, chiar înaintea Săptămânii Patimilor lui Iisus, o nouă premieră pe ţară, cu piesa dramaturgului suedez August Strindberg (1849 – 1912).

Avanpremiera, premiera şi o a treia reprezentație a piesei „De Paşti. Săptămâna Patimilor” sunt programate pentru vineri, 7 aprilie, sâmbătă, 8 aprilie, şi duminică, 9 aprilie, de la ora 19.00.

Este un spectacol de Zoltan Schapira, care a tradus textul lui Strindberg, a conceput regia artistică, decorurile, ilustrația muzicală și ilustrația video, și de Olivia Costea, specialistă în psihodesign, asistent de regie și realizatoarea costumelor.

Zoltan Schapira s-a născut la Cluj și trăiește în Suedia din 1985, este regizor, profesor de estetică a teatrului, dramaturg și traducător. Din 2001 implementează în teatru, împreună cu dr. Olivia Costea, metoda de lucru numită psihodesign, aplicată în ultimele lor creații.

Dr. Olivia Costea s-a născut la Ocna Mureş și trăiește din 2002 în Suedia, unde are un cabinet privat,specializat în laserterapia durerii și chirurgia pielii. Este consul onorific al României în Suedia și preşedintele asociației Cultură Fără Frontiere.

Actorul Dorel Vișan face parte din distribuție, cu o apariție video inedită. Alături de el publicul constănțean îi va putea vedea pe Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Ștefan, Laura Iordan Adrian, Mihai Sorin Vasilescu și Răzvan Bănuț. Asistent de scenografie este Lăcrămioara Dumitrașcu.

Realizatorii spectacolului vor susține o conferință de presă miercuri, 5 aprilie, de la ora 10.30.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.