„De Paşti. Săptămâna Patimilor” – premieră la Teatrul de Stat Constanța, cu Dorel Vișan în distibuție

Dorel Visan
Actorul Dorel Vișan acordă un interviu ziariștilor din Constanța, în timpul filmărilor pentru spectacolul „De Paşti. Săptămâna Patimilor”

Teatrul de Stat Constanţa prezintă, chiar înaintea Săptămânii Patimilor lui Iisus, o nouă premieră pe ţară, cu piesa dramaturgului suedez August Strindberg (1849 – 1912).

Avanpremiera, premiera şi o a treia reprezentație a piesei „De Paşti. Săptămâna Patimilor” sunt programate pentru vineri, 7 aprilie, sâmbătă, 8 aprilie, şi duminică, 9 aprilie, de la ora 19.00.

Este un spectacol de Zoltan Schapira, care a tradus textul lui Strindberg, a conceput regia artistică, decorurile, ilustrația muzicală și ilustrația video, și de Olivia Costea, specialistă în psihodesign, asistent de regie și realizatoarea costumelor.

Zoltan Schapira s-a născut la Cluj și trăiește în Suedia din 1985, este regizor, profesor de estetică a teatrului, dramaturg și traducător. Din 2001 implementează în teatru, împreună cu dr. Olivia Costea, metoda de lucru numită psihodesign, aplicată în ultimele lor creații.

Dr. Olivia Costea s-a născut la Ocna Mureş și trăiește din 2002 în Suedia, unde are un cabinet privat,specializat în laserterapia durerii și chirurgia pielii. Este consul onorific al României în Suedia și preşedintele asociației Cultură Fără Frontiere.

Actorul Dorel Vișan face parte din distribuție, cu o apariție video inedită. Alături de el publicul constănțean îi va putea vedea pe Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Ștefan, Laura Iordan Adrian, Mihai Sorin Vasilescu și Răzvan Bănuț. Asistent de scenografie este Lăcrămioara Dumitrașcu.

Realizatorii spectacolului vor susține o conferință de presă miercuri, 5 aprilie, de la ora 10.30.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

FOTO. A început campania ”Curățăm Constanța Noastră”. Cum puteți să vă implicați

lun apr. 3 , 2017
Campania „Curăţăm Constanţa Noastră”, cea mai amplă iniţiativă de responsabilizare civică faţă de mediul înconjurător din oraşul Constanţa, a început în forță în mai multe cartiere. Astăzi, au avut loc acțiuni de toaletare a arborilor în mai multe cartiere din oraș și acțiuni de salubrizare în zonele Tomis 2, Poarta […]
curatam constanta noastra

V-ar putea interesa și: