De Sf. Valentin, muntele bate litoralul

Românii se pregătesc să sărbătorească Valentine’s Day în minivacanțe în țară, cele mai căutate destinații interne fiind hotelurile de lux din zona montană, hotelurile cu facilități SPA din stațiunile balneare și pensiunile rurale.

După doi ani de pandemie, în care numărul solicitărilor pentru Ziua Îndrăgostiților a scăzut, direct proporțional cu lipsa de interes a românilor pentru deplasări, anul acesta patronii de hoteluri și pensiuni din țară au pregătit pachete speciale pentru cuplurile care vor să celebreze iubirea într-un mod inedit .  Fie că vorbim de hoteluri, restaurante, florării, laboratoare de patiserie, cofetării sau alte activități conexe turismului, toate încep să se pregătească pentru Valentine`s Day.

Potrivit datelor centralizate de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), ofertele pentru weekendul 12-13 februarie includ cazare de 1-2 nopți, cine romantice, muzică live, acces la centrele spa, la tarife mai mici decât în 2019, cele mai căutate destinații interne fiind hotelurile de lux din zona montană, hotelurile cu facilități SPA din stațiunile balneare și pensiunile rurale.

„Hotelurile și restaurantele încearcă să se reconecteze la normalitate, iar anul acesta primul eveniment cu mai puține restricții este sărbătoarea comercială Valentine`s Day. Ofertele turistice pregătite includ, în funcţie de imaginaţia hotelierilor, pe lângă serviciile de cazare în camere special decorate pentru îndrăgostiți, coșuri cu fructe, sticle de șampanie, bomboane de ciocolată, lumânări, cine romantice cu meniu specific evenimentului și muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duș emoțional, masaj în cuplu sau aromoterapie, concursuri cu premii și chiar vouchere de reducere pentru nuntă”, afirmă Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executive al Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

În proporție de 75%, cele mai căutate hoteluri sunt cele de 4 și 5 stele, deoarece acestea oferă servicii de calitate superioară, în condițiile în care turiștii vor să-și impresioneze partenerul și cu această ocazie. În ceea ce privește destinațiile preferate, pe primul loc în topul destinațiilor care atrag cuplurile de Valentine’s Day se află hotelurile de pe Valea Prahovei, urmate de cele din stațiunile balneare.

Anul acesta tarifele pentru minivacanța de Ziua Îndrăgostiților sunt mai mici în comparație cu cele practicate în 2019, înainte de pandemia de coronavirus. Astfel, pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 250 lei/persoană la un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus şi ajung până la 600 lei/persoană la un hotel de 4 stele pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun, cină festivă și surprize pregătite special pentru această sărbătoare. În stațiunile balneare, tarifele încep de la 150 lei/persoană pentru un sejur de 2 nopţi la un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus şi ajung la 500 lei/persoană pentru 2 nopţi de cazare la un hotel 5 stele, pachet ce include mic dejun, cină romantică cu program de muzică live și acces la spa.

Pe litoral, sunt puține oferte pentru această sărbătoare în condițiile în care și numărul hotelurilor funcționale în extrasezon este redus. Cu toate acestea câteva unități de cazare s-au pregatit si așteaptă îndrăgostiții să petreacă minivacanța de Valentine’s Day la malul mării, într-un cadru romantic, cu oferte ce încep de 300 lei/persoană pentru un sejur de 2 nopți. Și la mare, se caută hotelurile de 4 și 5 stele, care oferă și alte facilități în afară de cazare, precum acces în centrele wellness, sesiune de masaj în doi, cină romantică, spectacole de muzică live.

Pentru românii care vor sărbători acasă, restaurantele vin și ele cu oferte create special pentru această zi, tarifele începând de la 100 lei/persoană sau meniuri speciale livrate la domiciliu.

Totuși, FPTR estimează că anul acesta românii vor cheltui mai puțin de Valentine`s Day în comparație cu 2019 din cauza ofertelor limitate față de anii dinaintea pandemiei, dar și ca urmare a restricțiilor încă în vigoare, cum ar fi închiderea restaurantelor la ora 22:00 și limitarea la un grad de ocupare de 30-50% din capacitatea de cazare a hotelurilor în funcție de incidența îmbolnăvirilor.

În ceea ce privește destinațiile externe, deși teoretic dragostea nu are frontiere, foarte puțini români cumpără un city-break in aceasta perioada chiar și în destinațiile apropiate din Europa. Totuși, cuplurile care vor petrece minivacanța peste granițe aleg orașe cu rezonanță romantică precum Paris, Roma, Veneția, Praga, Viena.

*Acest studiu are la bază date obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism, analizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polaris: patru reguli pentru un consum sustenabil

vin feb. 11 , 2022
Să facem alegeri deliberate și informate cu privire la ceea ce consumăm, ne îndeamnă compania Polaris M Holding. Iată 4 lucruri pe care le putem face: Refuzați un produs care nu poate fi reciclat! Regândiți volumul și cantitatea de consum! Reduceți cantitatea de deșeuri casnice prin reutilizare și reciclare corecte! […]
polaris-reciclare

V-ar putea interesa și: