Virgil Călina, Florin Cârstocea și Virgil Lixandru vor să construiască un nou complex de blocuri în Mamaia Nord

Distribuie:
Așa ar trebui să arate viitoarele blocuri

Compania De Silva, Florin Cârstocea și Virgil Lixandru vor să construiască un nou complex de blocuri în Mamaia Nord.

Florin Chelaru, PSD, primarul din Năvodari, a anunțat apariția a noi blocuri în zonă.

„Am primit astăzi vizita unui grup de investitori care intenționează să construiască în Mamaia Nord un complex turistic format din blocuri cu apartamente de lux de vacanță și hoteluri. Le mulțumesc pentru interes, pentru faptul că au încredere în potențialul stațiunii Mamaia Nord! În calitate de primar al orașului voi avea ușa deschisă oricărui investitor care dorește ca alături de noi să dezvolte Năvodariul și stațiunea Mamaia Nord!”, a scris Chelaru, pe pagina sa de Facebook.

Primarul a postat o fotografie în care stă la masă cu Florin Cârstocea, fiul acestuia, Virgil Lixandru și încă o persoană, în sediul primăriei. Al treilea investitor este, din informațiile Constanța 100%, compania De Silva.

Întâlnirea din sediul Primăriei Năvodari

De Silva Residences, controlată de omul de afacerj Virgil Călina, a construit un imobil cu apartamente de lux in Predeal, hotel Ramada North, un imobil multifunctional, depozite si spatii de birouri in Soseaua Berceni, un imobil cu apartamente de lux in Herastrau, un imobil cu apartamente în Mamaia North. Compania mamă este cunoscută pentru că importă mărci cunoscute, precum Dom Perignon, Moet & Chandon, Veuve Clicquot, Hennessy. În 2018, De Silva Exclusiv SRL a înregistrat, potrivit Confidas.ro, o cifră de afaceri de 203.703.528 lei și un profit de 23.791.529 lei.

Florin Cârstocea este omul despre care primarul Decebal Făgădău spunea că vrea să îl cloneze. A construit, în trecut, un bloc între case, pe strada Poporului din municipiul Constanța. În 2017, DNA a început urmărirea penală împotriva lui Radu Mazăre şi Decebal Făgădău pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu. Cei doi sunt acuzaţi că au emis ilegal autorizaţie de construire şi certificat de urbanism pentru un imobil ridicat de o firmă a omului de afaceri Florin Cârstocea pe plaja din Mamaia.

Virgil Lixandru deține compania Eurovial, este liberal și un om de afaceri discret. Construiește un ansamblu de blocuri și în stațiunea Mamaia.

Din informațiile noastre, cei trei actori dețin trei terenuri în zonă. Cel mai probabil, s-au asociat pentru a solicita un PUZ comun.

Stațiune betoanelor

Zona Mamaia Nord are o problemă, remarcată de specialiști în imobiliare, urbanism și/sau turism. S-a construit foarte mult, de multe ori haotic, ceea ce a dus la o lipsă acută a spațiului verde, a zonelor de recreere, dar și la probleme de infrastructură, în prezent și/sau mai ales în viitor. Zona nu a fost concepută pentru blocuri cu înălțime mare și, din informațiile noastre, obținute de la surse bine informate, infrastructura de canalizare și de alimentare cu energie electrică nu suportă nu număr prea mare de apartamente. La toate acestea se adaugă lipsa acută a locurilor de parcare. Investitorii menționați și Primăria Năvodari ar trebui să dea asigurări că nu vor fi probleme.

Ce spun oamenii

Comentariile nu au întârziat să apară, iar multe sunt negative.

„FELICITARI, ce mai daca au venit investitorii,deja e GROASA RAU ,nici nu vreau sa ma gandesc la ce comisioane or sa fie (pentru PUZ)sa aveti un nou mandat (ca sa luati si dmv. ceva comision,nu???) caci utilitatile in zona s-au rezolvat strazile sunt asfaltate in totalitate ce mai BEVERLY HILLS scrie pe Mamaia Nord…”, scrie, ironic, un cetățean.

Altcineva întreabă dacă sunt prevăzute spații verzi, cineva spune, simplu și sugestiv, „Betoane”, altcineva înjură de-a dreptul (reprobabil), dar sunt și câteva comentarii de felicitare.

Primarul care fuge de Pro TV

Turiștii care vin în zonă au criticat dur faptul că se construiește haotic. Primarul Florin Chelaru a refuzat dialogul cu jurnaliștii de la Pro TV pe această temă.

Sursă foto: Facebook/Florin Chelaru

Vă recomandăm și:

Pădurea inventată de pe lacul Siutghiol
ABSURD 16 oameni taie panglica unei treceri de cale ferată în Năvodari
Manele pe mulți bani publici în Năvodari
Primăria Năvodari îi ia la mișto pe locuitorii care-și permit să-i critice activitatea
Caz incredibil la Năvodari: au intabulat pământul de sub apă și apoi au cerut un munte de bani

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.