De Ziua Internațională a Copilului elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța au pledat pentru conservarea mediului

Marți, 31 mai 2022, ora 10.00, elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța au organizat, pe terenul de sport al unității de învățământ, un spectacol pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului și mediul înconjurător, în cadrul proiectului educativ „Reciclăm, donăm, Planeta o salvăm!”.

Spectacolul a debutat cu prezentarea unor flash mob-uri realizate de elevii claselor CP-VIII, sub îndrumarea doamnelor învățătoare și a coordonatorilor activității: director, prof. Iuliana Linea, prof. Elena Vasilache și prof. Maria Drugă. În ritmul muzicii, elevii au transmis îndemnul lor pentru ocrotirea Planetei, au dansat pentru a determina o schimbare în atitudinea părinților prezenți la eveniment și a elevilor, prin adoptarea unor comportamente eco responsabile.

Elevii și-au confecționat costume din materiale reciclabile, au realizat decoruri pentru piesele de teatru puse în scenă și au mimat gesturile iresponsabile ale celor care nu respectă natura. Spectacolul realizat a fost o metaforă prin care elevii au dorit să transmită adulților că indiferența manifestată față de nerespectarea mediului are consecințe extrem de grave asupra sănătății. Dacă nu adoptăm un comportament eco responsabil viitorul copiilor noștri este amenințat.

Proiectul educativ „Reciclăm, donăm, Planeta o salvăm!” s-a bucurat de sprijinul partenerilor: Direcția de Sănătate Publică din Constanța și Crucea Roșie, Filiala Constanța. Prin susținerea partenerilor, elevii au fost informați despre efectele nocive ale poluării asupra sănătății oamenilor, au învățat să recicleze și să selecteze deșeurile pentru a conserva mediul înconjurător.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Aproape 300 de copii, impresionați de „mascații” de la Jandarmi

Wed Jun 1 , 2022
Ieri, 31 mai 2022, Gruparea Mobilă și a deschis porțile pentru copiii de toate vârstele. Astfel, 270 de copii din cadrul unităților de învățământ constănțene, printre care și 12 copii din cadrul Centrului de Plasament Antonio, au avut parte de experiențe inedite. Ei au putut urmări exerciții în care câinii […]