Decebal Făgădău: „Sper să îl clonez pe Florin Cârstocea”

decebal fagadau florin cârstocea
Florin Cârstocea și Decebal Făgădău, umăr la umăr în Muzeul de Artă, în timpul vernisajului unei expoziții de cultură organizată de omul de afaceri, în septembrie 2015, Lângă ei se află artistul plastic Daniela Țurcanu-Caruțiu

Decebal Făgădău este cercetat penal de către DNA, pentru un dosar în care, spun procurorii, i-a dat o mână de ajutor nelegală omului de afaceri Florin Cârstocea.

Cu ceva timp înainte de comiterea faptul de care este acuzat, primarul spunea că, dacă ar putea, l-ar clona pe omul de afaceri, din punt de vedere al comportamentului.

Pe scurt, cazul sună așa: pe plaja din staţiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, a fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanța. Mohammad Murad, care deținea un imobil în zonă, a cerut în instanță anularea autorizaţiei de construire, pe motiv că a fost emisă cu încălcarea legii. Instanța i-a dat dreptate și a decis anularea, în anul 2013. În același an, Primăria Constanța a înștiințat instanța că a emis, la 3 septembrie 2013, o nouă autorizație de construire pentru imobil. O semnase Decebal Făgădău. Certificatul de urbanism era semnat de Radu Mazăre. Detalii AICI.

Blocul cu pricina aparține societății RHC City Crown SRL Constanța, administrată de cunoscutul om de afaceri Florin Cârstocea, scrie Ordinea.ro. Între acesta și Radu Mazăre exista o relație apropiată, fostul primar participând, de pildă, în 2010, la petrecerea somptuoasă organizată de omul de afaceri. Atunci, pentru el a cântat celebra (odată) formație Smokie. Tot în acea vreme, Cârstocea organiza majoratul fiului cel mic, pentru care a apelat la vedete locale: Simplu, Smiley, Elena Gheorghe și Anda Adam.

„Florin Carstocea da clasa tuturor oamenilor de afaceri din Romania atunci cand vine vorba de organizat aniversari pentru el si cei din familia lui. Ceea ce unora le este dat sa vada o singura data in viata, pentru milionarul constantean a devenit ceva obisnuit. Acesta cheltuieste sute de mii de euro pentru ca invitatii sai sa se simta senzational. Numai doua petreceri, a lui pentru 50 de ani si majoratul fiului sau, l-au costat aproape jumatate de milion de euro.”, scria Can Can.

Florin Cârstocea apărea și lângă Decebal Făgădău, dar nu la petreceri extravagante, ci la evenimente culturale. Una dintre aceste apariții a fost în 2015, la vernisajul prilejuit de tabăra de pictură Pontul Euxin „Dobrogea interbelică de la Sulina la Balchik”, eveniment organizat de Florin Cârstocea, prin Asociația Pontul Euxin.

La vernisaj a participat și Decebal Făgădău, care nu a pierdut ocazia să adreseze o mică odă omului de afaceri, despre care a spus că trebuie clonat.

„Vin oricând cu mare plăcere în muzeu. Vin ca acasă. Anul acesta, vernisajul a reușit să surprindă exact tușele acelea cu care eu am crescut, de la 3 luni, de când tata m-a dus prima dată la Sulina, până la apusul mării, de care sincer nu pot să mă lipsesc atunci când sunt apăsat de probleme, scandaluri și breaking news-uri. Am venit aici pentru că îmi place să mă consider un amic al unui om încăpățânat, al unui om perseverent, al unui om pe care sper să îl clonez ca și comportament, pentru că a organiza o tabără de pictură astăzi nu ține prima pagină, dar ține loc de mărturie după care ne vor judeca copiii noștri și asta mi se pare important”, spunea atunci primarul Decebal Făgădău.

Mai rezervat în declarații, Florin Cârstocea a cerut sprijin financiar de la primăria reprezentantă de Decebal Făgădău.

„Am dat drumul la această tabără de pictură, am adus-o la a treia ediție, am copt-o, însă pe an ce trece cheltuielile sunt mari. Nu e ușor de ținut o astfel de manifestare. Deja am făcut un eveniment la nivel regional, național. Eu cred că a devenit un fenomen cultural regional. Ar trebui poate ca și autoritățile locale și județene să se implice, chiar de anul viitor, dacă este posibil. Nu sunt sume extraordinar de mari pentru autoritățile locale. Și cu ajutorul meu, și poate găsim și alții, o putem duce mai departe. Ar fi păcat să o întrerupem, pentru că deja s-a creat un obicei și s-ar putea să rămână tabăra de pictură în istoria culturii”, a mai spus Florin Cârstocea.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Programul de Sărbători la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

mar dec. 12 , 2017
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii a anunțat programul de sărbători. Astel, în zilele de 01.12.2017, 26.12.2017 și 02.01.2018 programul de lucru al instituției va fi intre orele 08:00 – 16:00. Demonstratii Delfini la orele 12:00 si 15:00 Demonstratii planetariu la orele 10:15, 11:15, 13:00, 14:15 Sectia Acvariu isi pastreaza […]
microrezervatie cmsn

V-ar putea interesa și: