Decebal Făgădău extinde cartierul Henri Coandă. „Acolo trăiesc și elevi olimpici, și sportivi de performanță”

henri coanda

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, este hotărât să extindă cartierul Henri Coandă, dar și să schimbe percepția constănțenilor asupra acestuia.

„Vreau să schimb această preconcepție că acolo locuiesc doar infractori. Sunt elevi olimpici, sportivi de performanță care stau acolo. Dorim să atragem în continuare cetățeni care se integrează social mai ușor”, a declarat primarul Constanței.

Noile blocuri din cartier sunt aproape gata. Pentru chiriașii evacuați sunt construite 3 blocuri, însumând 72 de apartamente, dintre care 54 cu o cameră (42 de metri pătrați) și 18 cu câte două camere (52 de metri pătrați). Există deja 568 de solicitări.

De asemenea, pentru locuințele sociale s-au construit trei blocuri. Pentru ele există 400 de solicitări.

În total, vorbim de 906 locuințe deja existente, la care se adaugă 10 blocuri noi, însumând 570 de locuințe, dintre care 270 cu o cameră, 240 cu două camere și 60 cu câte trei camere. Pentru acestea există 3.031 de solicitări.

Blocurile sunt gata, dar mai este nevoie de câteva racorduri.

Decebal Făgădău a punctat că vor exista anumite bonificații pentru cei care își duc copiii la școală, care merg constant la medicul de familie sau pentru familiile care au copii cu rezultate speciale la învățătură. Primarul a mai spus că, după ce se vor angaja aproape 100 de polițiști locali, siguranța în zonă va fi mai bună. Acolo se va monta și un sistem performant de supraveghere video.

Vă recomandăm și:

Imaginea din cartierul Henri Coandă care o să vă surprindă, cu siguranță

REFERENDUM pentru mutarea romilor din cartierul Henri Coandă din Constanța. Sunteți de acord?

Primăria Constanța repară apartamentele chiriașilor din Henri Coandă

Cartierul Henri Coandă a distrus piața imobiliară din zonă. VIDEO

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO. Elev bătut cu pumnii și picioarele de trei mame, pe holurile școlii

Tue Jan 30 , 2018
Imagini șocante într-o școală din municipiul Constanța. Un elev este bătut, cu pumnii și picioarele, de către trei femei, chiar pe hol. Secvența a fost înregistrată cu un telefon mobil. Se vede cum alți copii fug înspăimântați și cum cineva țipă. „Copilul meu a fost batut cu bestialitate de catre […]