Decebal Făgădău: „La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!”

Primarul Decebal Făgădău lângă automobilul pe care îl conduce, parcat, aici, în dana Comvex din portul Constanța, îl salută pe omul de afaceri Corneliu Idu. În spate, BMW-ul pe care îl conduce primarul (foto: CT100.ro)

Consilierii locali au votat astăzi un proiect de hotărâre care reglementează contravențiile pentru neplata parcării în municipiul Constanța.

Primarul Decebal Făgădău a spus, tranșant, că la Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti. Nu a existat parcare gratuită nicio secundă.

„Astăzi, în municipiul Constanța, avem 95.000 de autoturisme ce aparțin persoanelor fizice și în jur de 20.000 de mașini ce aparțin firmelor. Câte dintre acestea plătesc taxa de rezervare loc de parcare? Din 95.000 de mașini aparținând persoanelor fizice, aproximativ 15.000 plătesc. 80.000 de mașini NU PLĂTESC TAXA DE REZERVARE. Știm cu toții că aceste 80.000 de mașini nu sunt parcate în garaje sau pe proprietate particulară. Cele mai multe sunt parcate pe domeniul public. Cu alte cuvinte, din 95.000 de mașini ce aparțin persoanelor fizice, doar 15.000 își plătesc taxa de rezervare a locului de parcare, în condițiile în care s-au construit multe locuri de parcare pe care le puteți închiria.”, a spus primarul.

Taxa de rezervare a locului de parcare este de 200 de lei pe an.

Citește și: Propunere pentru primarul Decebal Făgădău: desființați barierele parcărilor de la Primărie, Consiliul Județean și Prefectură

În ceea ce privește persoanele juridice, din aproximativ 20.000 de mașini, DOAR 200 PLĂTESC TAXA DE REZERVARE. Așadar, aproape 19.800 de mașini ce aparțin firmelor parchează gratuit pe domeniul public.

„Asta reglementează hotărârea de astăzi: cine parchează pe un loc de parcare și nu plătește sau ocupă locul de parcare al cuiva care și l-a rezervat va fi amendat. Pentru parcările cu plată din oraș tariful este reglementat deja din anul 2017 și variază în funcție de Constanța sau stațiunea Mamaia și de numărul de ore pentru care se plătește. Parcarea cu plată trebuie plătită, nu există nimic gratuit, nicăieri. Fac excepție locurile pentru persoanele cu dizabilități și mașinile electrice sau hibrid. În afară de acestea, toată lumea care parchează în parcările cu plată ale orașului trebuie să plătească, așa cum se plătește peste tot în lume. Această minciună, potrivit căreia la Constanța nu se plătește parcarea, trebuie să dispară din spațiul public.”, a mai spus primarul.

Amenzile sunt cuprinse între 200 și 600 de lei.


2 comments

  • 200 lei pe an… In Constanta nu se plateste parcarea…..

  • Fa Parcari si pe urma perceoe taxa coruptule!!!!

    O sa platim la vot FAGADAU!!!

    VEI VEDEA REZULTATELE PLATII LA NUMARATOAREA VOTURILOR!!!!

    SUCCES LA ALEGERI!!!!

    O sa ai nevoie cu certitudine!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.