Decizia istorică: America trimite o brigadă de 5.000 de militari în România

Statele Unite îşi vor spori prezenţa militară în Europa, a declarat preşedintele Joe Biden la summitul NATO de la Madrid, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Printre măsurile anunţate este şi prezenţa a unei brigăzi de 5.000 de militari în România.

Biden a declarat că summitul liderilor NATO de la Madrid este istoric şi că desfăşurările suplimentare ale SUA vor „trimite un mesaj clar că NATO este puternică şi unită”.

Preşedintele american a precizat că o „brigadă rotativă suplimentară” va veni în România, urmând a fi formată din 3.000 de luptători şi din 2.000 de persoane personal combatant.

Statele Unite vor stabili un cartier general permanent pentru Corpul 5 de armată SUA în Polonia, a declarat Biden.

De asemenea, două escadrile de avioane de luptă F-35 vor ajunge în Marea Britanie, echipamente de apărare aeriană în Italia şi Germania, iar în Spania vor ajunge două distrugătoare, pe lângă cele patru deja prezente.

„Statele Unite îşi vor îmbunătăţi poziţia de forţă în Europa şi vor răspunde la schimbările mediului de securitate pentru a apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat”, a spus Biden.

Referindu-se la unitatea NATO în ceea ce priveşte acceptarea cererilor Finlandei şi Suediei, anterior neutre, de a se alătura alianţei, Biden a declarat că strategia lui Putin de a invada Ucraina s-a întors împotriva sa.

„Este exact ceea ce nu a vrut, dar exact ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei”, a spus Biden.

Armata SUA are o bază militară în Mihail Kogălniceanu.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tragedie pe drumul european E85. Patru persoane au murit, cinci au fost rănite

mie iun. 29 , 2022
Patru persoane au murit într-un accident produs pe drumul european E85, iar 5 au fost rănite în urma unui accident în care au fost implicate trei autoturisme în zona localităţii Sineşti, între Bucureşti şi Urziceni. Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, în eveniment au fost implicate trei autoturisme şi […]

V-ar putea interesa și: