Decizie șoc în PNL. Consilierii Romeo Rezeanu, Horia Căliminte și Remus Baisan, excluși din partid

Organizația municipală Constanța a Partidului Național Liberal a decis, în această seară, retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a consilierilor locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, precum și a consilierul județean Remus Cristy Băisan.

Retragerea sprijinului politic și excluderea celor trei consilieri din Partidul Național Liberal a fost propusă de Comisia de Anchetă constituită la nivelul Filialei PNL Constanța pentru analizarea activității aleșilor locali. Biroul Politic Local al PNL Constanța a luat act de raportul comisiei și a votat pentru retragerea sprijinului politic și excluderea din PNL, în toate cele trei situații.

Concluzia comisiei a fost că Romeo Rezeanu, Horia Căliminte și Remus Cristy Băisan au încălcat în mod repetat prevederile Codului Etic, ale Regulamentului și ale Statului Partidului Național Liberal.

Romeo Rezeanu și Remus Cristy Băisan au dat dovadă de o lipsă totală de considerație față de imaginea Partidului Național Liberal. Mai mult decât atât, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au votat împotriva colegilor liberali din Consiliul Local Constanța, nerespectând decizia politică (pe care au spus inițial că o vor respecta) luată în ședința de armonizare a poziției consilierilor.

Biroul Politic Local a luat o decizie fermă, dar corectă în ceea ce privește retragerea sprijinului politic și excluderea din organizație pentru cei trei aleși locali din partea Partidului Național Liberal. Nu a fost o decizie pe care să o luăm ușor, nu ne face niciun fel de plăcere, dar uneori astfel de decizii sunt necesare. Vorbim despre o situație extremă în care s-a ajuns cu atitudinea celor trei membri, prin urmare soluția BPL nu avea cum să fie alta.Nu aș vrea să transmitem ideea că în PNL Constanța este numai disciplină cazonă, dar în schimb mi-aș dori să se știe că respectul, colegialitatea și bunul-simț reprezintă fundația acestei organizații”, a declarat președintele Organizației Municipale PNL Constanța, consilierul județean George Muhscină.

Reamintim că atât Romeo Rezeanu, cât și Horia Căliminte au votat, în ședința Consiliului Local Constanța din 31 mai a.c., împotriva colegilor liberali la două proiecte importante de pe ordinea de zi. Cu toate că grupul consilierilor liberali a decis și comunicat, cu puțin timp înaintea ședinței, poziția partidului cei doi consilieri locali nu au respectat-o, în condițiile în care au spus că o vor respecta, votând în sens contrar, încălcând nu numai disciplina de partid, dar și cuvântul dat.

Decizia Biroului Politic Local al Organizației municipale PNL Constanța va fi comunicată Biroului Politic Județean al PNL Constanța.

„Doi consilieri locali PNL au votat conform interesului public (Strategia generala de descentralizare) si interesului general (constantenii fiind nemultumiti de starea actuala a stadionului) pentru exprimarea acordului Consiliului Local Constanta de a prelua Stadionul Farul din Constanta. Pentru acest lucru au foste exclusi din partid. Repet, preluarea e prevazuta in Strategia de descentralizare si s-a facut la solicitarea DJST Constanta. Jalnic…”, a fost reacția lui Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța.

Acesta a fost contrat imediat de liberalul Radu Bogdan Matei, pe Facebook.

„Ca de obicei, ești pe lângă. Analizează mai cu atenție datele și apoi dacă simți că trebuie NEAPĂRAT să ai o opinie măcar ponderează-ți afirmațiile. Colegii mei din biroul municipal nu cer excluderi pentru voturi “conform interesului public”, cum îi spui tu. Nici unul dintre consilierii municipali nu a perceput detaliile pe care le invoci tu. Raționamentul votului lor a fost altul și raționamentul excluderii lor a fost altul.”, a spus acesta.
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

RAJA a anunțat că localitatea Mihail Kogălniceanu a rămas fără apă, în urma unei avarii ENEL

Fri Jun 9 , 2017
Astazi – 09 iunie 2017, in jurul orei 06,00 dimineata, statia de pompare Hidrofor din localitatea Mihail Kogalniceanu a ramas fara energie electrica, din cauza unei avarii la liniile de alimentare cu tensiune. In aceasta situatie, abonatii din Mihail Kogalniceanu au ramas fara apa la robinete. Imediat, au fost anuntati […]
raja