Declarațiile comandantului Victor Marina, care a salvat 10 vieți în Marea Neagră. Imagini tulburătoare din timpul misiunii


Ieri, 11 martie 2021, GSP Falcon a intervenit prompt la apelul de urgență lansat de echipajul cargo-ului Volgo Balt 179. În doar 10 minute de la recepționarea SOS-ului GSP Falcon a ridicat ancora. Participarea GSP la operațiunea de salvare s-a încheiat în această dimineață, ora 07:00 (12 martie), cu transportarea în siguranță a echipajului salvat, la dana de pasageri a Portului Constanța.

„Am recepționat mesajul de ajutor. Ultimul mesaj pe care l-am primit a fost „ne scufundăm”, după care liniște totală. Nu a răspuns nimeni la chemările noastre. Am decis împreună cu colegii mei de pe comandă și să ne deplasăm către locul naufragiului. Am informat conducerea companiei și autoritățile de la care am primit undă verde și încurajări, cum era firesc. Am plecat cât am putut de repede la o distanță de aproximativ 18 mile nautice”, a declarat comandantul navei GSP Falcon, Victor Marina.

Comandantul GSP Falcon Victor Marina raportează salvarea și transportarea în siguranță la mal a zece marinari naufragiați la 76 mile marine în largul Mării Negre

„La 6:50 am văzut prima plută. Am fost bucuroși că am văzut pluta pentru că nu a folosit nimeni mijloace vizuale sau auditive de semnalizare. În plută se afla o singură persoană. Ridicarea acestuia la bord s-a făcut cu un mijloc specific transferului de personal offshore. Persoana era șocată de cele întâmplate”, a subliniat acesta.

„Mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să ajungem suficient de repede încât să îi salvăm pe cei zece. Ne pare nespus să rău că nu am avut cum să îi salvăm pe toți”, a mai declarat comandant.

Victor Marina este la comanda navei GSP Falcon de un an. După absolvirea Institutului de Marină Civilă din Constanța (actual UMC), Victor Marina a acumulat 24 de ani experiență în domeniu, dintre care 9 la GSP. Acesta are 47 de ani și 3 copii.

Raportul, succint, al participării GSP Falcon la operațiunile de salvare a echipajului Volgo Balt 179

La 10 minute de la primirea mesajului de urgență GSP Falcon a ridicat ancora și s-a deplasat rapid la locul naufragiului.
Volgo Balt 179 nu a răspuns chemărilor GSP Falcon. Ultimul mesaj recepționat: ne scufundăm. GSP Falcon a fost desemnat On Scene Comander. La comanda operațiunilor de căutare și salvare. Zece marinari au fost salvați din apele mării. Singura femeie din echipajul ucrainean evacuată de urgență cu elicopterul GSP, în urma agravării stării sale de sănătate.
Restul de nouă marinari au primit îngrijiri la spitalul navei GSP Falcon și au fost transportați în condiții de siguranță și securitate la dana de pasageri din Portul Constanța.

„Cu regret, anunțăm că doi membri ai echipajului ucrainean au fost găsiși fără suflare la locul naufragiului. Am reușit să recuperăm un trup neînsuflețit, transportat de asemenea în Portul Constanța.
Un membru al echipajului este dispărut în apele mării. După peste 8 ore de căutări, GSP Falcon a transportat marinarii naufragiați la port, operațiunea fiind continuată de ambarcațiunile autorităților române. Condoleanțele noastre se îndreaptă către familiile îndurerate în urma pierderii celor trei marinari din naufragiul Volgo Balt 179.”, a transmis echipa GSP.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Listele de așteptare pentru programarea la vaccinare împotriva COVID-19, disponibile din 15 martie. Ce trebuie să faceți

Fri Mar 12 , 2021
Conducerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID- 19 (CNCAV) a derulat o ședință de lucru cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), care a vizat operaționalizarea listelor de așteptare pentru programarea la vaccinare împotriva COVID-19, începând cu data […]
vaccinare-constanta-72