Dedeman a primit autorizație pentru a construi un nou magazin în Constanța

Primăria Constanța a eliberat, pe 22 februarie 2024, o autorizație de construire, nr. 161, pentru Dedeman SRL, în vederea realizării unui magazin pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 131.

Autorizația este valabilă pentru „Construire magazin comert cu amanuntul, cabina poarta, punct conexiuni electrice, post transformare, copertine , amenajari exterioare, drumuri si platforme, parcaje, lucrari tehnico-edilitare , put apa, pilon publicitar, panouri de directionare si reclama, reclame pe fatada, imprejmuire teren, amenajare spatii verzi, amenajari accesuri, organizare de santier -lucrari de construire executate in perimetrul zonei ZRCC1”. Documentul este valabil 24 de luni.
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis ca proiectul pe care l-a depus Prefabricate Dobrogea SRL să se supună procedurii de efectuare a impactului asupra mediului pentru construirea unui magazine Dedeman, pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța.

Recomandare: Frații Pavăl de la Dedeman, lecție de business
 
Construcția principală va avea 19.688,45 mp, iar anexele vor fi diverse – de la gospodărire antiincendiu – 192,51 mp, cabină poartă, rafturi exterioare acoperite de 394 mp și 598 mp, copertină cărucioare, post de transformare și puncte de conexiuni electrice. Conform memoriului de prezentare, „Investiția prin programul care o fundamentează este un magazin – depozit de vânzare a diferitelor categorii de materiale de construcții- “magazin general materiale de construcții”, scopul declarat al acestui tip de comerț fiind sprijinirea constructorilor, a micilor întreprinzatori și a persoanelor fizice care vor să construiască ca un „hobby” în aprovizionarea curentă cu produse de calitate și la prețuri corecte a mărfurilor specifice acestor activități.
 
Valoarea investiției este de 14.618.674 lei fără TVA, iar proiectul va fi implementat în 12 luni.

Construcția este astfel structurată în spațiul interior încât asigură separarea fluxurilor pentru clienți de circuitul de aprovizionare internă a magazinului. Compartimentările interioare sunt realizate prin poziționarea sistemelor de depozitare și expunere a mărfurilor comercializate și prin pereți ușori din gips carton, creând alveole de expunere a mărfurilor pe sortimente bine definite, cu circulații interioare prestabilite astfel încât să permită cumpărătorului să ia o decizie rapidă în alegerea și cumpărarea produselor.

Proiectul cuprinde și amenajarea unui număr de 318 locuri de parcare calculate astfel: un loc de parcare pentru fiecare 35 mp din suprafața utilă a ariei de vânzare pentru spații cu suprafață utilă mai mare de 50 mp. Pentru angajați se va asigura un supliment de 20% față de numărul total de locuri de parcare.

Totodată, se vor amenaja locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități în proporție de 4% din numărul total al locurilor de parcare și la distanță de maxim 50 de metri față de intrările principale în clădire. Necesarul minim de spații verzi raportat la suprafața terenului (69.769mp) este de 1.395,38 mp de spații verzi. Suprafața de spații verzi și plantate propusă de aproximativ 4.424,6 mp asigura un procent de aprox 6.34% de spațiu verde în incintă.

Recomandare: Polițiștii, nemulțumiți de salarii, vor să se angajeze la LIDL sau să facă Uber. „La Dedeman ai deja salariu de comisar”
 
Complexul astfel structurat oferă un parcurs fluid al spațiului interior, având cel puțin două accese pentru clienți și acces separat pentru aprovizionare marfă și personal angajat.

Pe lângă spațiile de depozitare și comercializare, complexul dispune de spații interioare de birouri personal angajat, grupuri sanitare, spații auxiliare.

Încăperile proiectate beneficiază de iluminat natural direct, prin ferestrele cu ochiuri mobile și geam termoizolant prevăzute pe pereții exteriori.

Recomandare: Exemplul Dedeman. Românii fac profit net de 16%, în timp de unele multinaționalele raportează pierderi imense


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Dedeman a primit autorizație pentru a construi un nou magazin în Constanța

  1. are mare nevoie de malluri!
    Bine ca nu ne cere nimeni sa mai si muncim, ca sa avem cu ce cumpara lucruri de import!

    1. Nu este mall. Ci magazin de bricolaj. Din cate am vazut, cel putin in constanta, dedeman au construit magazine pe drumuri care duc direct spre localitati invecinate, nu a plesnit magazinul pe varianta, oriunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

OMD Mamaia Constanța evaluează deschiderea unei noi runde de înscrieri pentru identitatea brandului turistic al stațiunii Mamaia

joi feb. 22 , 2024
În urma unui interes impresionant și a numeroaselor solicitări primite după încheierea primei etape de înscrieri, Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța anunță că evaluează deschiderea unei noi runde de înscrieri pentru proiectul care definește identitatea de brand a stațiunii Mamaia. „Mulțumim tuturor pentru entuziasmul și interesul manifestat până […]

V-ar putea interesa și: