Delegație din Brest, Franța, la Liceul Teoretic „George Călinescu”

Delegație din Brest, Franța, la Liceul Teoretic „George Călinescu”

Marți, 18 octombrie 2022 , Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța a fost gazda delegației franceze din orașul Brest, formată din Anne-Marie Cibaud, membru de onoare al Alianței Franceze, scriitorul Hervé Bellec și Jacqueline Richard.

Acțiunea „l` écriture, mots et partage”,  inițiată în urmă cu câțiva ani, realizată în colaborare cu Alianța Franceză din Constanța și cu Serviciile Culturale ale Ambasadei Franței în România are ca obiectiv perenizarea relațiilor existente de mai bine de 30 de ani și sensibilizarea tinerilor în vederea studierii limbii franceze.

Scriitorul Hervé Bellec le-a vorbit tinerilor despre tehnica scriiturii, despre inspirație, despre eforturile necesare scrierii unui roman și a răspuns întrebărilor adresate de către elevi și profesori.

Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța este inclus în Proiectul bilateral franco-român „De la învățământul bilingv către filierele francofone” și deține distincția Label France Education.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Horia Constantinescu, ANPC: Trebuie să știm ce înseamnă șaorma cu de toate

Wed Oct 19 , 2022
Preşedintele Autorităţii Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a explicat decizia instituției ca meniurile din restaurante să conţină toată lista de ingrediente. Trebuie să știm ce înseamnă șaorma cu de toate, a spus acesta. Horia Constantinescu a fost întrebat, miercuri, despre faptul că patronii de restaurante sunt nemulţumiţi  că […]

V-ar putea interesa și: