Delegație italiană la Universitatea ”Ovidius”

Sâmbătă, 4 martie, rectorul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC), prof. univ. dr. Sorin Rugină, a primit delegaţia oraşului Sulmona din Italia, condusă de primarul Annamaria Casini. La întâlnire au participat reprezentantul comunităţii oamenilor de afaceri din Sulmona, Katia Di Marzio, directorul Liceului Clasic „Ovidio” din Sulmona, Caterina Fantauzzi, profesorul şi arhitectul Raffaele Giannantonio, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, directorul Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanţa, Elena Crăcea, şi profesori din cadrul UOC. Delegaţia se află în România cu ocazia semnării unui acord de înfrăţire între oraşele Ovidiu şi Sulmona, la invitația Primăriei orașului Ovidiu.

Sulmona este orașul în care s-a născut poetul Ovidius.

Întâlnirea a stat sub semnul „Anului Ovidius”, în care se omagiază 2060 de ani de la naştere şi 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso. Atât conducerea UOC, cât şi delegaţia italiană au accentuat necesitatea de a întări şi fructifica legătura dintre cele două puncte simbolice ale vieţii lui Ovidiu de pe harta lumii, Constanţa şi Sulmona, şi de a realiza o serie de colaborări culturale şi ştiinţifice viitoare. Totodată, primarul italian a lansat o invitaţie Universităţii „Ovidius” din Constanţa de a participa la manifestările dedicate lui Ovidiu, la Sulmona, care se vor desfăşura în luna aprilie a acestui an.

După discuţii, delegaţia a vizitat sediul central şi campusul universitar, ale singurei instituţii de învăţământ superior din lume care poartă pe frontispiciu numele poetului iubirii şi al exilului.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De 8 martie, intrare gratuită în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (inclusiv la Delfinariu)

lun mart. 6 , 2017
Conducerea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a decis ca toate doamnele și domnișoarele să beneficieze de intrare gratuită în data de 8 martie. Reprezentantele sexului frumos vor putea astfel vizita delfinariu, microrezervația, acvariul, planetariul și expoziția de păsări.   Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau […]
delfinariu

V-ar putea interesa și: