Delfinariul din Constanța – educație, circ sau distracție?

Delfinariul din Constanța, unicul din România, face parte din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, instituție subordonată Consiliului Județean Constanța.

Așa cum îi spune numele, este o un muzeu, deci are rolul să educe. Fosta conducere aplica așa-numitul concept de „edutainment”, care înseamnă „educaţie prin spectacol”. Ideea era că cei care vin la reprezentație să plece de acolo cu informații despre delfini, iar animalele să facă numere cât mai apropiate de cele pe care le-ar face în natură.

Acum, celor doi delfini li s-au alăturat patru din Ucraina. O firmă din Voluntari primește 40% din încasări. Detalii aici: EXCLUSIV Delfinariul plătește 40% din încasări unei firme recent înființate din Ilfov pentru spectacolele cu delfinii ucraineni și români DOCUMENT

Reprezentațiile au ajuns să aibă aspect de circ. De pildă, dresorii se suie cu picioare pe botul delfinilor, care îi poartă prin bazin.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Delfinariul din Constanța – educație, circ sau distracție?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marian Crușoveanu, PNL: „În următorii 3 ani se vor construi două spitale în județul Constanța”

Dum mart. 19 , 2023
B „Sunt convins că și în alte județe există astfel de unități care au peste jumătate de secol de existență, ce fac cu greu față nevoilor unui act medical care să deservească și să corespundă nevoilor de tratament ale zilelor noastre.”, a declarat acesta. Prin Planul Național de Redresare și […]

V-ar putea interesa și: