Delfinariul din Constanța, inaugurat acum 50 de ani

Delfinariul din Constanța, a fost inaugurat la 1 iunie 1972 și era primul din zona de Sud-Est a Europei. Harley a fost primul delfin care a dat spectacole la Delfinariu. Făcea parte din specia Phocoena – Phocoena și fusese capturat de marina militară. Antrenamentele sale s-au făcut în bazinul central al Acvariului, apoi a fost mutat.

Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a găzduit, de-a lungul timpului, toate cele trei specii de delfini ce se regăsesc în Marea Neagră. Dacă Harley a fost primul, Mark a fost cel mai longeviv dintre exemplarele găzduite de Delfinariu.

În prezent, la Delfinariu îi puteţi admira pe Ni Ni și Chen Chen, precum şi patru delfini din Ucraina.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța, premiată din nou de Consiliul Britanic. Profesoara Cristina Lomnoșanu, invitată la recepția oficială oferită de E.S. Ambasadorul Marii Britanii

vin oct. 28 , 2022
Parteneră a Consiliului Britanic încă din anul 2015, Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța a fost recompensată și anul acesta cu placheta Advantage Premium Member pentru activitatea plină de implicare, derulată cu rezultate excepționale din cadrul proiectului „Advantage”. Concret, Școala „Gheorghe Țițeica este una dintre instituțiile școlare constănțene care […]

V-ar putea interesa și: