Delfini și lei de mare din Ucraina au ajuns în Constanța VIDEO

Miercuri, 11 mai, prin Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea au trecut două autospeciale cu numere de Ucraina se află patru delfini și trei lei de mare. Aceștia au ajuns la Delfinariul din Constanța.

„Tranzitul prin Iscaccea a fost prioritizat de către colegii de la Poliția de Frontieră și medicul veterinar pentru a limita pe cât posibil stresul acestora”, transmite ISU Delta.

Delfinii și leii de mare vin la Constanța din Harkov, oraș care este bombardat și a rămas fără resursele necesare pentru îngrijirea animalelor, și au stat câteva zile în Odessa, oraș care a început să fie la rândul său bombardat de armata rusă.

La Delfinariu s-au făcut deja pregătirile necesare astfel încât mamiferele din Ucraina să se acomodeze cât mai ușor cu cei doi delfini ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, după ce vor petrece 12 zile în carantină.

„Operaţiunea este una de salvare. Când vor ajunge, vor fi preluaţi de medicul veterinar de la noi, vedem cum se simt, care e starea lor. Îi lăsăm să se acomodeze câteva zile. Conform legilor României şi Uniunii Europene, 30 de zile vor sta în carantină pentru că vin din afara spaţiului european. Vor sta în bazinul mic”, a afirmat Iulian Călin, directorul CMNS, pentru News.ro.

COMPLETARE. Delfinii au ajuns miercuri seară la CMSN.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marian Crușoveanu, PNL: „Gazele naturale din Marea Neagră, soluție pentru independența energetică a României”

mie mai 11 , 2022
În cadrul ședinței de astăzi, plenul Senatului a adoptat, cu majoritate de voturi, Legea Offshore. Cu votul senatorilor, s-a făcut încă un pas important în deblocarea investițiilor pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Urmează ca legea să fie analizată, dezbătută și votată în Camera Deputaților, care este și decizională, […]
Marian-Crusoveanu

V-ar putea interesa și: