Delfini și lei de mare din Ucraina au ajuns în Constanța VIDEO

Miercuri, 11 mai, prin Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea au trecut două autospeciale cu numere de Ucraina se află patru delfini și trei lei de mare. Aceștia au ajuns la Delfinariul din Constanța.

„Tranzitul prin Iscaccea a fost prioritizat de către colegii de la Poliția de Frontieră și medicul veterinar pentru a limita pe cât posibil stresul acestora”, transmite ISU Delta.

Delfinii și leii de mare vin la Constanța din Harkov, oraș care este bombardat și a rămas fără resursele necesare pentru îngrijirea animalelor, și au stat câteva zile în Odessa, oraș care a început să fie la rândul său bombardat de armata rusă.

La Delfinariu s-au făcut deja pregătirile necesare astfel încât mamiferele din Ucraina să se acomodeze cât mai ușor cu cei doi delfini ai Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, după ce vor petrece 12 zile în carantină.

„Operaţiunea este una de salvare. Când vor ajunge, vor fi preluaţi de medicul veterinar de la noi, vedem cum se simt, care e starea lor. Îi lăsăm să se acomodeze câteva zile. Conform legilor României şi Uniunii Europene, 30 de zile vor sta în carantină pentru că vin din afara spaţiului european. Vor sta în bazinul mic”, a afirmat Iulian Călin, directorul CMNS, pentru News.ro.

COMPLETARE. Delfinii au ajuns miercuri seară la CMSN.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Marian Crușoveanu, PNL: „Gazele naturale din Marea Neagră, soluție pentru independența energetică a României”

Wed May 11 , 2022
În cadrul ședinței de astăzi, plenul Senatului a adoptat, cu majoritate de voturi, Legea Offshore. Cu votul senatorilor, s-a făcut încă un pas important în deblocarea investițiilor pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Urmează ca legea să fie analizată, dezbătută și votată în Camera Deputaților, care este și decizională, […]
Marian-Crusoveanu