Delfinul Chan-Chan a fost testat pentru coronavirus

delfini

Conducerea Delfinariului Constanța a decis să facă un test pentru detecția coronavirusului unuia din delfini, Chan Chan, care nu se simte prea bine de aproape două săptămâni.

„În urma examinării probelor recoltate cu ocazia endoscopiei de pe 19 septembrie la delfinul Chan-Chan s-a luat în calcul orice variantă, inclusiv prezența virusului SARS-CoV-2. În consecință, s-a examinat atât antigenic, cât și la nivel de anticorpi, adică o expunere prealabilă asupra acestui virus și s-a obținut din Germania rezultat negativ din această perspectivă.”, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Acesta a precizat că nu există și nu a existat vreo contaminare cu virusul SARS-CoV-2.

S-au controlat și alți contaminanți, s-au găsit cei banali, cei obișnuiți ai tubului digestiv. S-a găsit candida, s-au găsit niște bacterii care trebuie să fie progresiv eliminate, cu terapie specifică. Starea generală este ameliorată, chiar vizibil ameliorată, apetitul este în continuare capricios, dar și el ameliorat.

„Lucrăm în continuare, bunăstarea animalului este responsabilitatea noastră și urmărim starea acestui animal inclusiv cu niște examinări viitoare și trimitere de probe la laboratoarele din occident. Acolo există mai multă experiență în ceea ce privește identificarea unor parametri specific mamiferelor marine.”, a mai spus directorul CMSN.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.